Annonce
Guldborgsund

Direktører: - Skær ikke alle boligområder over én kam

Direktør for Boligselskabet Fjordparken, Anita Ulrik Sørensen, glæder sig over, at boligministeren også vil arbejde imod mytedannelse - blandt andet om Udkantsdanmark. Hun håber, at han også vil kaste sig over ghettomyten. For hun mener ikke, at der i Lindholm er hverken meget kriminalitet eller utrygt at være. Foto: Ingrid Riis

Boligdirektører talte med ministeren om en lovgivning, som de mener rammer skævt. Samtidig blev han foreslået at udflytte sit ministerium til en bygning i Lindholm.

NYKØBING Direktørerne for to af Nykøbings store almene boligforeninger har oven på mandagens besøg af boligminister Kaare Dybvad Bek (S) konstateret, at han helt oprigtigt er interesseret i almene boligområder.

- Det er fantastisk at have en boligminister, der interesserer sig for almene boliger. Det er vi ikke forvænt med, siger Lis Bentin, der er direktør for Nykøbing F. Boligselskab.

Samme oplevelse har Anita Ulrik Sørensen, direktør for Boligselskabet Fjordparken.

- Vi har opfattelsen, at det giver os en direkte adgang til ham. Han har samtidig forberedt sig, og han ved, hvad han kommer ud til.

Under besøget i Lindholm mødte ministeren blandt andre de to medarbejdere fra Lindholm Indefra, som hjælper beboerne med de udfordringer, de måtte møde i det danske system. Og han oplevede "Det Vilde Strøg", der med aktiviteter, bærbuske og krydderurter skal åbne boligområdet op for andre.

De, der færdes i Lindholm til daglig, opfatter ikke området som et anderledes boligområde, og det er lige nu den største udfordring, siger Lis Bentin.

- Vi er oppe mod en lovgivning, som vi ikke synes rammer retfærdigt. Vi ser gerne, at man politisk tager udgangspunkt i det enkelte boligområde frem for at skære alle over en kam - ligesom vi gerne ser, at vi får den tid, der skal til at nå i mål med de indsatser, der er sat i gang - og dermed ikke begrænse os ved, at vi kun har få år til at nå i mål. Samtidig har corona-krisen jo ikke bidraget positivt til indsatserne, da vi måtte lukke ned i marts - og først med åbningen af Danmark kan genoptage arbejdet til august.

- Det er et godt og trygt boligområde. I Lindholm er der folk uden for arbejdsmarkedet, men det er der også andre steder.

Og Kaare Dybvad Bek (S) har bidt et positivt mærke i den opsøgende indsats, der bliver gjort over for beboerne. Det fortalte han mandag til Folketidende.

- Det handler om at hjælpe dem, der mangler et job, og dem, der har en uddannelse, de ikke bruger. Det er vigtigt. Og så kan man diskutere, om man når de konkrete tal på listen.

Begge boligdirektører oplevede en forståelse fra ministeren, og noget af det vigtigste, han gjorde, var at sætte sig ind i den lokale problematik, forklarer Anita Ulrik Sørensen.

- Både regeringen og vi selv ønsker de bedst mulige områder at bo i. Hos os arbejder vi ud fra en præmis om, at mennesker skal bygges op, så de kan skabe et godt liv for dem selv. Vi ser ikke for os, at folk med problemer vil få færre problemer, hvis de sendes andre steder hen. De fleste af vores beboere gør alt, hvad de kan, og derfor bliver mange kede af det, når forsimplede statistikmodeller stempler områder som vores. Det fik vi lejlighed til at forklare ministeren og hans embedsmænd.

Hun mener også, at han til en vis grad har forståelse for deres holdning til det urimelige, der er i konsekvenserne af de statistikker, man trækker fra almene boligområder.

- De rammer nogle gange forkert, særligt når man ser på Lindeparken. Som boligselskaber har vi forskellige bestyrelser, forskellige kulturer og forskellige holdninger, og derfor føles det urimeligt, at vi alle skæres over een kam, blot fordi vi er naboer.

Anita Ulrik Sørensen peger på, at han som medlem af regeringen kan hjælpe med statslige arbejdspladser.

- Jeg vil personligt gerne hjælpe med at finde et sted til dem, så vi kan få et større udbud af offentlige vidensarbejdspladser. Det kunne være dele af hans eget ministerium, og vi har også gode boliger til de ansatte, siger hun med et glimt i øjet.

Boligminister Kaare Dybvad Bek (S). Foto: Ingrid Riis
  • Direktør for Boligselskabet Fjordparken, Anita Ulrik Sørensen, glæder sig over, at boligministeren også vil arbejde imod mytedannelse - blandt andet om Udkantsdanmark. Hun håber, at han også vil kaste sig over ghettomyten. For hun mener ikke, at der i Lindholm er hverken meget kriminalitet eller utrygt at være. Foto: Ingrid Riis
  • Boligminister Kaare Dybvad Bek (S). Foto: Ingrid Riis
Annonce
112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Lokal nyt

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Lolland-Falster

"På røven i Nakskov"? - Det kan man godt glemme alt om

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lokal nyt

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Annonce
Annonce
112

105 taget i fartkontroller

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

112

Klip og bøder på Vestlolland