Annonce
Guldborgsund

Dødsfald bringer lokal politiker i regionsrådet

Mette Vallentin var på Folkemødet på Bornholm, da hun torsdag fik besked om, at hun nu er medlem af regionsrådet. Foto: David Arnholm

Førstesuppleant fra Nykøbing er blevet medlem af regionsrådet.

NYKØBING Torsdag døde SF'eren Torben Haack fra Køge efter længere tids sygdom. Han var både byrådsmedlem i Køge og det ene af SF's to medlemmer af regionsrådet, og i sidstnævnte afløses han nu af SF's førstesuppleant, Mette Vallentin, der manglede færre end 100 stemmer for at blive valgt i 2017.

Efter en lang årrække i Ringsted, hvor hun blandt andet var formand for SF Ringsted, flyttede hun i februar 2020 til Nykøbing, og dermed har Lolland-Falster fået en ny repræsentant i det vigtige politiske forum. Torsdag befandt hun sig dog på Bornholm, hvor hun var frivillig på Folkemødet, da hun fik besked om, at hun nu er blevet medlem af regionsrådet.

- Det er på en trist baggrund, for jeg har kendt Torben siden 2013, hvor jeg første gang stillede op til regionen. Vi havde den faglige kamp for arbejderes rettigheder tilfælles, siger hun og tilføjer, at hun ikke desto mindre glæder sig til nu at præge arbejdet i regionsrådet.

- Jeg glæder mig til at være med til at udvikle de regionale infrastrukur, nævner hun.

Kollektiv trafik ligger nemlig hendes hjerte nær, og tidligere i år blev hun medlem af Passagerrådet hos Passagerpulsen under Forbrugerrådet. Nu overtager hun formentlig Torben Haacks bestyrelsespost i Lokaltog, ligesom hun formentlig overtager hans post i Udvalget for Regional Udvikling. Den sidstnævnte post vil hun også gerne bruge aktivt.

- Jeg glæder mig til at kigge på råstofplanen og se, hvordan vi kan fordele det bedre, så det ikke kun er den sydlige del af regionen, der sørger for råstoffer til hele regionen, siger hun og tilføjer, at også sundhedsvæsnet har hendes interesse.

- Jeg vil hjælpe Tina Boel (SF's andet regionsrådsmedlem, red.) med hele indsatsen for psykiatrien, og jeg vil hjælpe hende med at få styr på den vagtlægeordning, der ikke fungerer, siger hun og nævner, at hun to gange har været i praktik hos praktiserende læger og derfor har indtryk af, at sygeplejersker kan hjælpe med flere opagver, der kan frigive tid til lægerne.

- Og jeg er virkelig optaget af turisme-udvikling, og hvordan det hænger sammen med infrastruktur, siger hun og nævner, at eksempelvis krydstogtturister er afhængige af offentlig transport, hvis de skal ud at se landet.

- Du får ikke turister fra København og krydstogtskibe længere sydpå, hvis der ikke er ordentlige forbindelser med tog, siger Mette Vallentin, der blandt flere andre uddannelser har en master fra Aalborg Universitet i tourism and travel service management.

Mette Vallentin har været glødende SF'er i en længere årrække og har blandt andet været medlem af SF's landsledelse fra 2016 til 2018 og også været først formand og siden sekretariatsleder for SF's oplysningsforbund, SFOF.

P4's lyttere vil i øvrigt kende hende som medlem af programmet Meningsministeriet, og hun er også højt placeret på SF's liste til det kommende regionsrådsvalg.

  • Mette Vallentin var på Folkemødet på Bornholm, da hun torsdag fik besked om, at hun nu er medlem af regionsrådet. Foto: David Arnholm
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem