cookie-og-privatlivspolitik
Mette Vallentin var på Folkemødet på Bornholm, da hun torsdag fik besked om, at hun nu er medlem af regionsrådet.
Mette Vallentin var på Folkemødet på Bornholm, da hun torsdag fik besked om, at hun nu er medlem af regionsrådet.
Foto: David Arnholm

Guldborgsund

Dødsfald bringer lokal politiker i regionsrådet

Førstesuppleant fra Nykøbing er blevet medlem af regionsrådet.
18. juni 2021 kl. 00:55 Af David Arnholm

NYKØBING Torsdag døde SF'eren Torben Haack fra Køge efter længere tids sygdom. Han var både byrådsmedlem i Køge og det ene af SF's to medlemmer af regionsrådet, og i sidstnævnte afløses han nu af SF's førstesuppleant, Mette Vallentin, der manglede færre end 100 stemmer for at blive valgt i 2017.

Efter en lang årrække i Ringsted, hvor hun blandt andet var formand for SF Ringsted, flyttede hun i februar 2020 til Nykøbing, og dermed har Lolland-Falster fået en ny repræsentant i det vigtige politiske forum. Torsdag befandt hun sig dog på Bornholm, hvor hun var frivillig på Folkemødet, da hun fik besked om, at hun nu er blevet medlem af regionsrådet.

- Det er på en trist baggrund, for jeg har kendt Torben siden 2013, hvor jeg første gang stillede op til regionen. Vi havde den faglige kamp for arbejderes rettigheder tilfælles, siger hun og tilføjer, at hun ikke desto mindre glæder sig til nu at præge arbejdet i regionsrådet.

- Jeg glæder mig til at være med til at udvikle de regionale infrastrukur, nævner hun.

Kollektiv trafik ligger nemlig hendes hjerte nær, og tidligere i år blev hun medlem af Passagerrådet hos Passagerpulsen under Forbrugerrådet. Nu overtager hun formentlig Torben Haacks bestyrelsespost i Lokaltog, ligesom hun formentlig overtager hans post i Udvalget for Regional Udvikling. Den sidstnævnte post vil hun også gerne bruge aktivt.

Annonce

- Jeg glæder mig til at kigge på råstofplanen og se, hvordan vi kan fordele det bedre, så det ikke kun er den sydlige del af regionen, der sørger for råstoffer til hele regionen, siger hun og tilføjer, at også sundhedsvæsnet har hendes interesse.

- Jeg vil hjælpe Tina Boel (SF's andet regionsrådsmedlem, red.) med hele indsatsen for psykiatrien, og jeg vil hjælpe hende med at få styr på den vagtlægeordning, der ikke fungerer, siger hun og nævner, at hun to gange har været i praktik hos praktiserende læger og derfor har indtryk af, at sygeplejersker kan hjælpe med flere opagver, der kan frigive tid til lægerne.

- Og jeg er virkelig optaget af turisme-udvikling, og hvordan det hænger sammen med infrastruktur, siger hun og nævner, at eksempelvis krydstogtturister er afhængige af offentlig transport, hvis de skal ud at se landet.

- Du får ikke turister fra København og krydstogtskibe længere sydpå, hvis der ikke er ordentlige forbindelser med tog, siger Mette Vallentin, der blandt flere andre uddannelser har en master fra Aalborg Universitet i tourism and travel service management.

Mette Vallentin har været glødende SF'er i en længere årrække og har blandt andet været medlem af SF's landsledelse fra 2016 til 2018 og også været først formand og siden sekretariatsleder for SF's oplysningsforbund, SFOF.

Annonce

P4's lyttere vil i øvrigt kende hende som medlem af programmet Meningsministeriet, og hun er også højt placeret på SF's liste til det kommende regionsrådsvalg.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Penge til kernevelfærd 26. oktober 2021 kl. 22.23

AF: LINDA SOMMER

Femø – Hvor himlen kysser jorden 26. oktober 2021 kl. 22.21

AF: LINDA SOMMER

For mange unge ”flager ud”… 26. oktober 2021 kl. 22.20

AF: KENNETH REICK NIELSEN

3 spørgsmål, stillet fra en… 26. oktober 2021 kl. 15.18

AF: TOM AHLQVIST

Affaldssortering klima… 26. oktober 2021 kl. 08.27

AF: JOHN WENNERWALD

Vi skal tage klimaansvar 24. oktober 2021 kl. 22.06

Annonce

ANNONCE