cookie-og-privatlivspolitik
Modelfoto
Foto: Jan Knudsen

Guldborgsund

Dømt for trafikdrab

En ældre mand døde i et frontalt sammenstød - Nu er der faldet dom i sagen.
24. januar 2020 kl. 11:20 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

SAKSKØBING En 25-årig bilist fra Brande endte i denne uge med at blive kendt skyldig i uagtsomt manddrab ved hensynsløs kørsel på Stenstrupvej sidste år, hvor en modkørende bilist afgik ved døden kort efter det frontale sammenstød.

Det stod klart efter en lang dag ved Retten i Nykøbing, hvor hele den tragiske sag - med rod i alt for hurtig kørsel rundt i et sving på Stenstrupvej i maj sidste år - blev rullet op.

Den 25-årige bilist førte sidste år 4. maj cirka klokken 19.15 en BMW 325i personbil ad Stenstrupvej med en hastighed på ikke under 105 kilometer i timen, selv om hastigheden uden for tættere bebygget område som bekendt ikke må overstige 80 kilometer i timen.

Alt det fremgik af anklageskriftet mod den 25-årige.

Her lød tiltalen også på, at den 25-årige med alt for hastighed påbegyndte en overhaling af en cyklist uden at sikre sig, at den modsatte vognbane var fri for modkørende kørsel, eller subsidiært foretog en undvigemanøvre eller mistede herredømmet over bilen, idet han førte bilen over i modsatte vognbane, hvor der skete et frontalt sammenstød med en modkørende Suzuki Grand Vitara personbil.

- Men han blev alene kendt skyldig i at have tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerheden og kørt med for høj hastighed, hvor han blev blændet i kurven. Ikke for at have påbegyndt en overhaling af cyklisten, understreger anklager Iben Grønbæk fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.


Ramte ikke bevidst

Netop situationen med, om den 25-årige bevidst havde overhalet cyklisten i kurven for at køre frontalt ind i den modkørende bil eller ej, endte altså ud med at blive til en dom for hensynsløs kørsel uden et bevidst fortsæt til at ramme den modkørende bil.

Det betød en dom på 60 dages ubetinget fængsel til den 25-årige, samtidig med at han skal betale erstatning på cirka 50.000 kroner for svie og smerte til en passager, der pådrog sig en punkteret lunge, brud på brystben og flere ribben, skade på tarmen med efterfølgende operation, nedsat førlighed i venstre arm og samlet tre ugers indlæggelse som følge af den hensynsløse kørsel.

- Der var to passagerer med i den tiltaltes bil, men det har kun været muligt at finde frem til, hvor meget den ene passager blev skadet. Den anden passagers skader forblev ukendte, tilføjer anklager Iben Grønbæk i forhold til retssagen.

Læs også: 80-årig død i frontalt sammenstød

Den 25-årige bilist modtog dommen, hvor han blev kendt skyldig i uagtsomt manddrab.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

Annonce