cookie-og-privatlivspolitik
20 drenge spiller nu med i FC Falster - en venskabsklub, hvor man træner en dag om ugen og derudover spiller en kamp.

3

Billeder

20 drenge spiller nu med i FC Falster - en venskabsklub, hvor man træner en dag om ugen og derudover spiller en kamp.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Drenge opretter selv fodboldklub

Tre klassekammerater har organiseret skolegårdsfodbolden og startet ny fodboldklub
06. december 2021 kl. 06:03 Af Maria Glasius Lange

NYKØBING Dampen fra de tunge vejrtrækninger hænger længe i den frostklare aftenluft. Den bliver kun afbrudt af råb fra cirka 40 drenge, der er i gang med opvarmningen på hver sin halvdel af den efterhånden noget slidte fodboldbane hos NFC Nord.

Men da den nyopstartede klub FC Falster fortsat arbejder på at oprette sig som forening, kan klubben ikke få anvist en fast træningsbane endnu. Til gengæld har en ven af én af drengene hjulpet med at skaffe 15 lokale sponsorer, så de kan få bolde og T-shirts til de træningskampe, som de også selv arrangerer.

Bag FC Falster står Malthe Guldborg Hansen, Daniel Kjær Christiansen og Mads Bonde, der alle er 14 år og går på Østerbroskolen. De har tidligere spillet hos NFC, men det blev for meget med træning fire gange ugentligt plus en kamp.

- Vi ville egentlig bare gerne have det sjovt med at spille og samtidig være os selv og hygge os med vores venner, uden at det skulle være så seriøst, siger Daniel Kjær Christiansen.

De begyndte med kun at være et par stykker. Så blev de fem, og i dag er de 20 spillere på holdet. Holdkammeraterne har de fundet på deres egen skole. Det er ikke deres mening at "fiske" spillere fra andre klubber. Derfor insisterer klubben på to måneders karantæne, hvis man vil skifte til deres klub.

Annonce

En del af drengene har kun spillet meget lidt fodbold, hvis de overhovedet har spillet. Alternativet til at spille fodbold ville for flere af drengene være mere tid foran en skærm. Men når nu deres klassekammerater spørger, om de ikke vil være med til at udvide skolegårdsfodbolden, er det lettere at sige ja.

EM-turneringen i sommer har derudover også givet flere af dem lyst til at spille.

- Det er blevet sjovere at spille fodbold. Der er et virkelig godt fællesskab, og der er ingen, der råber af én, siger Mads Bonde, hvis far, der er direktør for den lokale Stark-forretning, har sponsoreret trøjer. De er snart klar, nu hvor sponsorerne også er på plads.

Drengene kalder selv klubben for hele Lolland-Falsters venskabsklub, og indtil nu har de spillet mod Toreby, Nakskov, Nørre Alslev, Errindlev, Eskilstrup og Tingsted. Tingsted er ærkerivalerne, fordi en del af dem også er klassekammerater.

- Første gang, vi spillede mod dem, endte kampen 1-1. Siden vandt vi 5-4. Det var vigtigt. Og det var med til, at vi føler os anerkendt som klub blandt vores jævnaldrende, siger Malthe Guldborg Hansen.

Annonce

I og med at de har fundet holdkammerater på Østerbroskolen, er cirka halvdelen af spillerne tosprogede. Og når de samtidig får hevet deres jævnaldrende væk fra computerskærmen, har de gjort sig fortjent til et tilskud fra kommunens projekt "Bevæg dig for livet" samt fra "Broen".

I arbejdet med at etablere klubben som forening i Guldborgsund er drengene - og et par af deres fædre - på jagt efter bestyrelsesmedlemmer. Martin Hansen, der er far til Lucas, er blevet kasserer, og derudover er den ene spiller, der er fyldt 16 år, selvskrevet til bestyrelsen.

Et af klubbens formål er nemlig også at lære drengene at tage ansvar og vide, hvad det vil sige at drive en forening, forklarer Brian Kjær Christiansen, der er far til Daniel.

Fædrene står på sidelinjen og mindes dengang for efterhånden mange år siden, hvor de selv spillede fodbold. Og den der følelse af at blive ramt på låret af en kold og fugtig fodbold.

- De er jo begyndt at løbe, udbryder Brian Kjær Christiansen.

Annonce

Dagen forinden fik han et billede fra et par af drengene, der var ude på en trekilometerstur. Men, som det ofte gør, går der konkurrence i den, og så var der interesse for at løbe fem kilometer.

Han håber, at interessen for at komme i god form fortsætter, for spillerne bliver trætte under en kamp. Denne dag spillede de 3-3 efter at have været foran 2-0 ved pausen.

FC Falster håber at spille med i LFBU/SBU turneringen i 2022.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE