cookie-og-privatlivspolitik
Dianna Idel har allerede sin vante gang på sygehuset i Nykøbing, hvor hun arbejder som social- og sundhedsassistent. Drømmen er at fortsætte arbejdet på sygehuset, men som sygeplejerske.

3

Billeder

Dianna Idel har allerede sin vante gang på sygehuset i Nykøbing, hvor hun arbejder som social- og sundhedsassistent. Drømmen er at fortsætte arbejdet på sygehuset, men som sygeplejerske.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Guldborgsund

Drømmer om at gøre en forskel

Dianna Idel går mod strømmen og uddanner sig til sygeplejerske.
17. juli 2019 kl. 20:10 Af Martin S Poulsen

Annonce

Der er rift om dem ude på arbejdsmarkedet. Alligevel vælger færre og færre at søge ind på sygeplejerskeuddannelserne på landets professionshøjskoler. I år modtog Professionshøjskolen Absalon 21 procent færre ansøgninger til sygeplejerskeuddannelsen i Nykøbing end året før. Også de foregående år har der været et fald i ansøgertallet til uddannelsen.

En af årsagerne til de færre ansøgere kan skyldes historier om dårligt arbejdsmiljø og stress blandt landets sygeplejersker. Men ikke alle er skræmt væk. En ansøger, der ser sygeplejerskefaget som den helt store drøm, er Dianna Idel fra Vordingborg. Med en alder på 40 år er hun en atypisk studerende, men hun er ikke i tvivl om, at sygeplejerskeuddannelsen er den rigtige vej at gå for hende.

- Jeg har drømt om det i 10 år, men mine børn er først store nu, så det er først nu, det kan lade sig gøre. Som sygeplejerske kan jeg udnytte min faglighed endnu bedre og få nogle spændende opgaver, siger Dianna Idel.

Hun har allerede indgående kendskab til arbejdet som sygeplejerske, for de seneste knap 10 år har hun arbejdet tæt sammen med sygeplejersker på afdelingen for stofskifte og geriatri på Nykøbing Falster Sygehus. Her arbejder hun som social- og sundhedsassistent, og hvis alt går efter planen, kan hun begynde på samme afdeling om knap fire år som nyuddannet sygeplejerske.


Flere faglige muligheder

Dianna Idel er ikke skræmt over historierne om stress og dårligt arbejdsmiljø.

- Der bliver løbet stærkt på afdelingen. Vi kunne bestemt godt bruge flere hænder, men man får også så mange gode oplevelser ved at arbejde her. Det betyder meget for mig, at jeg er med til at gøre en forskel for andre mennesker i hverdagen. Det drømmer jeg om at kunne blive ved med, men med flere faglige muligheder som sygeplejerske, siger hun.

De negative historier om sundheds- og omsorgsområdet opfordrer hun unge, der overvejer at læse til sygeplejerske, om at lade være med at fokusere på. Trods travlhed mener Dianna Idel, at arbejdet på sygehuset er et job i særklasse.

- Der kan være run på nogle gange, men jeg glæder mig altid til at komme på arbejde.

Dianna Idel har først taget en eux-studentereksamen sideløbende med sit arbejde for at kunne leve op til kravene om optagelse på sygeplejerskeuddannelsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

Annonce