cookie-og-privatlivspolitik
Dronning Margrethe deltager i åbningen af udstillingen af maler Niels Skovgaards værker. Hun udlåner desuden et af sine egne malerier til særudstillingen.
Dronning Margrethe deltager i åbningen af udstillingen af maler Niels Skovgaards værker. Hun udlåner desuden et af sine egne malerier til særudstillingen.
Foto: Arkiv

Guldborgsund

Dronning Margrethe kommer til Fuglsang

Guldaldermaler får kongeligt besøg til åbning.
08. januar 2019 kl. 20:00 Af Martin S Poulsen

Annonce

FUGLSANG Der kommer fornemt besøg på åbningsdagen, når Fuglsang Kunstmuseum tager hul på særudstillingen "Niels Skovgaard - Maler, Billedhugger, Keramiker, Illustrator" med et udpluk af værkerne lavet af guldaldermaleren Niels Skovgaard.

Hoffet har medddelt, at dronning Margrethe deltager i festlighederne, når udstillingen åbner torsdag eftermiddag 24. januar foran et indbudt publikum.

- Vi er stolte og glade over, at Hendes Majestæt Dronningen har givet tilsagn om at overvære og foretage den officielle åbning foran et indbudt publikum, siger administrator på Fuglsang Kunstmuseum, Else Brandt.

Men dronningen kommer ikke bare forbi for at se udstillingen. Hun bidrager selv til den. Dronningen udlåner nemlig et af sine egne kunstværker malet af Niels Skovgaard til særudstillingen.

- Det er et stort og prægtigt maleri, der til dagligt hænger i dronningens arbejdsværelse på Amalienborg, forklarer Else Brandt.

Niels Skovgaard (1858-1938) var guldaldermaleren P.C. Skovgaards yngste søn. Niels Skovgaard var en alsidig kunstner med en dekorativ formsans. Udover maleriet udforskede han skulptur, keramik og illustrationer og skildrede historier på lærred, papir, ler og sten.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 18. juni 2019 kl. 08.09

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

Annonce