cookie-og-privatlivspolitik
Kasper G. Jakobsen.
Foto: Privat

Guldborgsund

Dusør for sit mod

Ung Lidl-medarbejder har gjort sig fortjent til dusør og ros fra politiet for at standse en spritbilist.
19. oktober 2021 kl. 20:00 Af Maria Glasius Lange

NYKØBING Lugten af alkohol var til at tage og føle på flere meter væk, bemærkede Kasper G. Jakobsen, da han forleden tilfældigt gik forbi kasseområdet i Lidl-butikken ved havnen i Nykøbing, hvor han arbejder.

Han bemærkede en mand stå ved kassen, hvor vedkommende var ved at betale for flasker med alkohol. Manden var iført håndværkertøj, og håndværkere kører som regel i bil, tænkte Kasper G. Jakobsen.

Han gik derfor lidt i forvejen ud mod parkeringspladsen, hvor håndværkeren kort tid efter kom gående med tre kolleger. Ganske rigtigt gik de hen mod en bil, hvor manden, der lugtede af sprut, satte sig ind bag rattet.

- Jeg gik hen til bilen, åbnede døren og tog nøglerne ud, forklarer han om episoden, der skete i sommer.

- Manden var faktisk meget rolig omkring det. Han gik bare ud af bilen og satte sig på asfalten.

Annonce

Kasper G. Jakobsen ringede 114, og da Lidls parkeringsplads ligger et stenkast fra politistationen, kom der hurtigt en politibetjent gående. Siden kom også en patruljevogn.

- De anholdt manden og lagde ham i håndjern. Og så afhørte de mig. De ville gerne vide, om han havde startet motoren, så de kunne køre sagen på det. Og det havde han, der viste sig at være en 39-årig polsk håndværker.

Episoden havde ikke som sådan rystet Kasper G. Jakobsen, selv om han aldrig har standset et andet voksent menneske før. Efterhånden lagde han det også lidt bag sig. Lige indtil, at Lidl en måned senere modtog en henvendelse fra en kunde, der havde set episoden og rost ham.

- Som ikke bare er en god medarbejder, men som også er én, der viser godt samfundssind. Så kæmpe respekt herfra, lød beskeden.

En aften i den forgange uge opdagede han en besked fra Rigspolitiet i sin e-Boks.

Annonce

- Det var beskeden om, at jeg får en dusør. Det havde jeg ikke regnet med. Jeg standsede ham bare, så han ikke skulle påkøre en kunde eller et barn, der ikke havde set ham.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Folketidende er i vinter dvale. 06. december 2021 kl. 12.15

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen har… 06. december 2021 kl. 12.04

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

Annonce

ANNONCE