Annonce
Guldborgsund

Dyre lejligheder er solgt til lokale

Det er udelukkende lokale eller personer med tilknytning til Falster og Lolland, der har købt lejlighed på Sophieholmen. Foto: Anders Knudsen

20 af de 22 lejligheder på Sophieholmen er solgt. Hurtigere, end ejeren turde håbe på.

NYKØBING Når efterårsmørket omfavner nybyggeriet på Sophieholmen, afslører lyset i vinduerne, at der nu er liv i langt de fleste af lejlighederne. Ud af de 22 lejligheder er de 20 blevet solgt. Imens lever interessen for de sidste to, der står til henholdsvis fire og 5,6 millioner kroner.

Rygterne om et forestående byggeri på en af Nykøbings mest attraktive placeringer gik hurtigt, da først grunden var købt, forklarer Bo Jørgensen, direktør i Bo-Hus.

Det var omkring årsskiftet 2017/2018, og på det tidspunkt var det endnu ikke offentliggjort, at det var lejligheder i luksusklassen, der var på tegnebrættet. Det blev først offentliggjort i løbet af foråret, og så meldte interessen sig.

Han var aldrig i tvivl om, at det kunne lykkes. Han vidste, at der fandtes mennesker på Lolland og Falster med det beløb til rådighed. Og hvis ikke, han allerede vidste det, blev han i hvert fald klar over, at der også er en gruppe af mennesker med fantasi til at forestille sig sådan et projekt allerede inden at have set det færdigt.

Bo Jørgensen arrangerede et enkelt åbent hus, som ligger mere end et år tilbage. Den primære funktion med det var at afmystificere lejlighederne. At det i virkeligheden var en helt almindelig bolig, men at det var i gode materialer, og at de har en god udsigt.

I alt er der bygget lejligheder for 90 millioner kroner, og der er ting, som har ændret sig, fra skitserne blev tegnet, forklarer Bo Jørgensen.

Terrasserne er blevet økonomisk tungere end forventet.

- Det har nu formet sig godt, men det er årsagen til, at den type lejligheder er blevet lidt dyrere.

Han er forsigtig med at sige, at han er overrasket over, hvor hurtigt lejlighederne er solgt. Men det kom nu alligevel som en positiv overraskelse.

Derudover er han overrasket over, at alderen på køberne er relativt lav. Flere af de nye ejere er aktive mennesker i 40'erne, siger han.

De vil gerne med i bestyrelsen og involvere sig i hinandens liv. Men de interesserer sig ikke for at klippe hæk, slå græs og feje fortorv. De ønsker friheden ved at bo centralt og at kunne glide ind i p-kælderen med bilen og tage elevatoren op til boligen uden at skulle ud i regnvejr.

I og med at interessen for boligerne har været stor, har Bo Jørgensen ikke kørt kampagner langt væk fra Lolland og Falster. Han har nøjedes med et par annoncer i Folketidende, og ellers har interessen båret sig selv. Derfor er alle købere - bortset fra tre - alle med en baggrund i egnen.

- De tre købere, der kommer fra andre steder på Sjælland, har haft en tilknytning til Falster, for eksempel igennem et sommerhus. Og nu har de valgt at slå sig ned her resten af året. Skulle de vælge ikke at blive boende altid, har de en tryghed om, at de godt kan få investeringen hjem igen, forklarer Bo Jørgensen.

- På min computer har jeg 20 mapper med data om salget til de 20 købere. Derudover har jeg 11 mapper, hvor salget ikke blev til noget. Så lejlighederne har ramt to ud af tre gange, og det er fint for mig. Jeg har ikke haft behov for at få en masse københavnere til, der skulle se, hvad man kan få for pengene hernede.

Bo Jørgensen oplever, at Lolland og Falster ligger lunt i forhold til opmærksomhed udefra, og at der samtidig er en meget stor efterspørgsel på lejelejligheder. Derfor er Bo-Hus involveret i i byggeriet af 19 lejligheder i Nygade, der har Jan Schwaner som investor. Fundamentet er lagt, og om en uge vil den første etage blive placeret.

I Nygade opføres i øjeblikket et fire etager højt lejlighedskompleks med plads til 19 lejligheder. Foto: Anders Knudsen
  • Det er udelukkende lokale eller personer med tilknytning til Falster og Lolland, der har købt lejlighed på Sophieholmen. Foto: Anders Knudsen
  • I Nygade opføres i øjeblikket et fire etager højt lejlighedskompleks med plads til 19 lejligheder. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Guldborgsund

Lukker i protest: Ingen dialog, forståelse eller anerkendelse

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Guldborgsund

Lukker i protest: Ingen dialog, forståelse eller anerkendelse

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

112

Klip og bøder på Vestlolland

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Annonce
Annonce
Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster