cookie-og-privatlivspolitik
Den forrige regering havde afsat 450 millioner kroner til at opgradere E55, men den plan er der ikke længere flertal for.
Det kan godt være, man lokalt har ønsket en stor opgradering af E55, men det blev ikke prioriteret af partiernes forhandlere.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

E55 var ikke en førsteprioritet

Det falder tilbage på partierne og på KKR Sjælland, at E55 ikke får den store opgradering.
29. juni 2021 kl. 14:20 Af David Arnholm

GULDBORGSUND Det kan godt være, man lokalt har ønsket en stor opgradering af E55, men det blev ikke prioriteret af partiernes forhandlere. Og derfor endte det med den lille løsning, hvor der kommer rundkørsler ved Bangsebro og Ønslev samt en ombygning af lyskrydset på Gaabensevej ved Rema 1000.

Det forklarer transportminister Benny Engelbrecht (S), som henviser til, at Socialdemokratiet i sit udspil havde afsat en reserve på 10 milliarder kroner, som Folketingets øvrige partier kunne byde ind på udmøntningen af. Og her var det altså ikke den store opgradering af E55, der kom i spil.

I stedet bød partierne ind med helt andre projekter, der kom med i stedet.

- Det er i høj grad et udtryk for partiernes førsteprioriteringer. Det er alle Folketingets partier, der har deltaget, og de prioriteringer, der er nu, er så et udtryk for det, som der er en samlet politisk vilje til at gøre på nuværende tidspunkt. Det er også klart, at havde det været et projekt, som havde været den første prioritet for nogen, så havde det nok også været med, siger han.

Benny Engelbrecht tilføjer, at forhandlerne også har lagt vægt på, hvad der er blevet prioriteret af KKR Sjælland - altså kommunekontaktrådet under KL, hvor borgmestrene fra regionens kommuner mødes og drøfter regionale spørgsmål. Og KKR Sjælland har prioriteret andre ting højere end E55. På KKR's liste var de tre højestprioriterede projekter således en motorvej ved Kalundborg, en motorvej mellem Næstved og Rønnede samt Næstved-tværforbindelsen - tre projekter, der er kommet med i infrastrukturplanen.

Annonce

- Det er noget af det, der er blevet lyttet til. Der, hvor der er anbefalinger fra regioner, har man taget det, fastslog Benny Engelbrecht og tilføjede, at der er masser af gode projekter, som det ikke lykkedes at finde penge til.

Læs også artiklerne "Roug glæder sig over lokale investeringer" og "SF's transportordfører kæmpede for E55" fra tirsdagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Penge til kernevelfærd 26. oktober 2021 kl. 22.23

AF: LINDA SOMMER

Femø – Hvor himlen kysser jorden 26. oktober 2021 kl. 22.21

AF: LINDA SOMMER

For mange unge ”flager ud”… 26. oktober 2021 kl. 22.20

AF: KENNETH REICK NIELSEN

3 spørgsmål, stillet fra en… 26. oktober 2021 kl. 15.18

AF: TOM AHLQVIST

Affaldssortering klima… 26. oktober 2021 kl. 08.27

AF: JOHN WENNERWALD

Vi skal tage klimaansvar 24. oktober 2021 kl. 22.06

Annonce

ANNONCE