cookie-og-privatlivspolitik
17-årige Ea Olesen går stadig i skole hjemme på sit værelse. Med badekåbe, katten Frøken Grå og computer.
17-årige Ea Olesen går stadig i skole hjemme på sit værelse. Med badekåbe, katten Frøken Grå og computer.
Foto: privat

Guldborgsund

Ea savner sin klasse, sin familie og sit klaver

Gymnasieelev har blandede følelser i forhold til at vende tilbage til skolen.
27. februar 2021 kl. 16:10 Af Birgitte Grønning

FAKTA
Elever på ungdomsuddannelserne har i dette skoleår været hjemsendt og henvist til fjernundervisning i store dele af tiden på grund af coronasituationen.
Alle Folketingets partier - undtaget Alternativet - blev i begyndelsen af februar enige om, hvordan sommerens eksamener og afgangsprøver skal afvikles.
Eleverne i 1.g og 2.g skal til én prøve, mens eleverne i 2.g skal til én mundtlig prøve.
Eleverne i 3.g skal til fire prøver, som er dansk (skriftlig) samt to mundtlige prøver. Derudover skal eleverne mundtligt forsvare deres studieretningsprojekt/studieområde-opgaver.
Eleverne på 1.hf skal til to mundtlige prøver, mens eleverne på 2.hf skal til tre mundtlige prøver og en prøve i skriftlig dansk.

NYKØBING Man kan tromme en rytme med et spækbræt spændt på foden. Det ved 17-årige Ea Olesen, der går i 2.g på Nykøbing Katedralskole med musik som studieretning.

- Det spiller faktisk overraskende godt. Man lærer at finde alternativer, griner hun og viser, at hun endnu ikke har mistet sit gode humør af at være corona-hjemsendt fra gymnasiet.

Hun har som resten af sin klasse været henvist til online-undervisning i månedsvis. En tid, hvor man lærer nye sider af både sig selv og sine kammerater at kende.

For eksempel er en del lag af teenagernes forfængeligheden høvlet af, fordi de er vant til at se hinanden i badekåber og morgenhår, når de møder ind foran skærmen.

Ea Olesen har også overrasket sig selv.

Annonce

- Jeg trives bedre med isolationen, end jeg havde troet. Selv om jeg kun ser få venner på en gåtur af og til og savner min klasse, nyder jeg også mit eget selskab. Jeg er begyndt at læse bøger og bruger meget tid på det, fortæller Ea, der er nyvalgt elevrådsformand på sin skole. En post, som hun under coronaen ikke er kommet helt klassisk i gang med at udfylde.

- Jeg tror, at der er en del, der endnu ikke ved, at jeg er formand, for vi mødes jo ikke og snakker sammen. Det er ikke nemt at lære nye mennesker at kende i denne tid, konstaterer hun.

Musikundervisning er - trods spækbrættet på foden - også en af de svære nødder at knække i den virtuelle corona-undervisning.

- Vi har prøvet at synge sammen via Teams. Men det lyder ret grimt, når der er forsinkelse på lyden, fastslår Ea, der mangler skolens klaver at øve på.

- Jeg har ikke selv et klaver herhjemme, hvor jeg bor med min mor og min kat. Jeg er skilsmissebarn og plejer at besøge min far hver anden weekend, men det har jeg også skåret ned på, fordi vi prøver at se så få som muligt. Min far har et klaver, og jeg savner både ham og klaveret, fortæller Ea Olesen, der har særlige grunde til at passe ekstra på corona-smitten.

Annonce

Hun er ved at blive udredt for lungeproblemer og har flere i familien, der er i risikogruppen. Derfor har hun blandende følelser i forhold til at komme tilbage på skolen.

- Jeg længes tilbage, men samtidig vil jeg gerne vente lidt endnu, til jeg kan være tryg ved ikke at risikere smitte. Da vi måtte møde på skolen, var det lidt stressende, hver gang en klasse blev sendt hjem, fordi nogle elever var smittede. Det kunne jo lige så godt være mig, fortæller Ea Olesen.

Hun håber, at hele skoleåret ikke skal gå, før hun trygt kan møde sin klasse på gymnasiet.

- Jeg har mest ondt af 1. g'erne, som slet ikke har nået at lære gymnasielivet at kende endnu, og af 3.g'erne som skal have huer på. Vi i 2.g har lidt bedre tid til at nå at indhente det tabte.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

Annonce

ANNONCE