cookie-og-privatlivspolitik
Børnene i Guldborgsund Kommune kan fremover blive passet på deltid, hvis forældrene ønsker og har mulighed for at have dem mere hjemme.
Børnene i Guldborgsund Kommune kan fremover blive passet på deltid, hvis forældrene ønsker og har mulighed for at have dem mere hjemme.
Foto: Guldborgsund Kommune

Guldborgsund

Efter høring: Nu kan børn blive passet på deltid

Deltidspladser i institutioner snart tilgængelige for alle.
22. oktober 2020 kl. 19:13 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

GULDBORGSUND Fremover vil alle forældre i Guldborgsund Kommune have adgang til deltidspladser i kommunens pasningstilbud.

Det står klart, efter at kommunens børn, familie og uddannelsesudvalg på sit seneste møde tidligere på ugen vedtog et forslag, som giver forældre mulighed for at spare penge ved at lade deres børn blive passet i højest 30 timer hver uge.

Beslutningen glæder Simon Hansen (S), der er formand for udvalget.

- Det her er endnu et tiltag, der skaber gode og fleksible muligheder for vores børnefamilier i kommunen. For en bosætningskommune som Guldborgsund er det vigtigt, at vi gør os attraktive, og jeg glæder mig til at følge, hvor mange af vores familier der vil benytte sig af tilbuddet, siger han.


Ikke en spareøvelse

Forslaget var oppe på udvalgets møde tilbage i august og kommer som følge af, at flere forældre efterspørger mere fleksibilitet i pasningstilbuddene.

I mellemtiden har forslaget været i høring, som lå mellem 24. august og 18. september, og der er kommet 20 svar fra forældrebestyrelser og personalegrupper i institutionerne samt faglige organisationer.

De gav i høringssvarerne blandt andet udtryk for, at de var bange for, at der var tale om en spareøvelse, men det afviser Simon Hansen.

- Det er ikke vores intention med ordningen, så vi har gået ind og sagt, at vi regulerer på normeringen, så man sikrer sig, at der er samme økonomi derude, selv om nogle får deltidspladser, siger han og tilføjer:

- Det, der har været vigtigt for os politisk, er, at det ikke skal gå ud over normeringen, at der er nogle børn, der skal være der mindre tid, end de er i dag.

Tilbuddet vil gælde i alle kommunens institutioner, og tilbuddet ventes at være tilgængeligt fra januar.

Forældre på barsel eller børneorlov har siden januar 2019 efter en ændring i dagtilbudsloven kunnet benytte deltidspladser i institutioner.

Fremover vil det gælde alle i Guldborgsund Kommune, og børnene, der indskrives på sådanne pladser, kan, som i den eksisterende ordning, blive passet mellem klokken 8 og 14. Da er der mest mest personale på arbejde.

Taksten for en børnehave deltidsplads vil udgøre 1.124 kroner per måned, hvilket er 564 kroner mindre, end en fuldtidsplads koster forældre.

Pladserne kan søges via den digitale anvisning på kommunens hjemmeside. Der vil være et loft i den enkelte institution, så kun 10 procent kan blive deltidspladser.

Forældre med børn i dagplejen kan ikke benytte tilbuddet, da det ikke er muligt at justere i dagplejernes timetal, og at lønnen her udgør størstedelen af den samlede udgift, så forældrebetalingen ikke kan nedjusteres.

Hvis flere end 50 vælger løsningen i kommunen, vil kommunen stå med en merudgift, da der så er færre børn per ansat, end normeringen tilsiger.


Følger tilslutning tæt

Administrationen følger, hvordan det går med efterspørgsel på deltidspladser. I midten af næste år bliver ordningen evalueret i børn, familie og uddannelsesudvalget, så man fra politisk hold får et indtryk af, hvordan interessen har været.

- Nu prøver vi at lave et mere fleksibelt tilbud. Så må vi se, hvordan efterspørgslen bliver, og bliver der meget over 50, så er der noget økonomi i det, som vi må se på, siger Simon Hansen og tilføjer:

- Vi har i dag knap 3.000 børn i vores daginstitutioner, og vi arbejder målrettet på at give vores børn nogle gode og trygge rammer i vores vuggestuer og børnehaver, så de trives og udvikles, inden de skal starte i skole.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce