cookie-og-privatlivspolitik
Solen var kun lige stået op, da brandmændene blev kaldt til Larsens Plads. De kunne heldigvis hurtigt køre retur til stationen.

3

Billeder

Solen var kun lige stået op, da brandmændene blev kaldt til Larsens Plads. De kunne heldigvis hurtigt køre retur til stationen.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Ejer opdagede brand i restaurant i tide

Branden på Larsens Plads i Marielyst tidligt torsdag morgen kunne være gået endnu mere galt. Restauranten holder trods branden åbent som normalt.
22. juli 2021 kl. 12:00 Af Anne Katrine Petersen, Jakob Poulsen

MARIELYST Den kendte restaurant Larsens Plads på Marielyst Torv i Marielyst blev tidligt torsdag morgen ramt af en brand.

Mikkel Beck, medejer af stedet, var selv til stede, og det var også ham, der opdagede branden:

- Jeg sidder udenfor på Torvet og har lige trukket stikket efter en travl nat. Det begynder at lugte som af brændt papir. Det gjorde jeg ikke så meget ved til at starte med, desværre. Men så bliver lugten kraftigere, og da jeg kommer ind i restauranten, er der meget røg. Jeg tænkte, at det måske kunne være en friture, men lugten passede ikke.


Ikke mistænkeligt

Politiet oplyser til Folketidende, at branden skyldes en kortslutning i restaurantens el-system, og at der intet mistænkeligt er i det.

Det bekræftes af skadeleder hos skadeservice-firmaet Polygon, Jes Stigsen, som var til stede tidligt torsdag morgen.

Annonce

- Polygons opgave er at overtage skaden og det videre forløb, når brandvæsnet har slukket ilden. Brandvæsnet fik meldingen klokken 04.04, og jeg fik opringningen klokken 04.50, fortæller Jes Stigsen, da Folketidendes reporter møder ham på stedet klokken 7.45.

Det er på det tidspunkt udelukkende Polygons bil foran Larsens Plads, der vidner om hændelsen. Først i restaurantens gårdhave er der yderligere tegn på episoden. Fem ildslukkere står udenfor ved siden af tre sække med tilsodede klude.

På det tidspunkt er Mikkel Beck endelig kommet i seng. Men allerede et par timer senere er han igen ved at åbne restauranten med den tidlige morgen frisk i erindring:

- Jeg løber ind igennem buffeten hen til det sted, hvor der er mest røg. Jeg var ikke bange. Jeg tænkte bare på at redde min lille butik. Jeg har haft den i 12 år, fortæller han.

Røgen tager sit udspring i loftet i et af de bagerste lokaler, og ejeren opdager, at det er rødglødende:

Annonce

- Der er ikke store flammer, men jeg råber på nogle kolleger, og vi får fat i vandslanger og pulverslukker. Jeg løber op til taget, men der er ikke noget at se. Vi får fat i en spade eller sådan noget og laver hul, så vi kan komme til at slukke ilden. Da brandvæsnet kommer, tjekker de det hele igennem.


En mindre brand

Klokken 8.00 er tre af Polygons medarbejdere til stede på Larsens Plads. De har fortsat en times arbejde foran sig, vurderer skadeleder Jes Stigsen, der har 20 års erfaring på området.

- Vi skal have fat i en elektriker, fortæller han, der vurderer, at der er tale om en mindre brand.

- Men det var heldigt, at den blev opdaget. Hvis den havde spredt sig, kunne der være sket store sodskader på restauranten, lyder det.

Inde i selve restauranten har Jako været i gang med at gøre rent siden klokken 6.00.

Annonce

- Jeg blev lidt overrasket over, at Mikkel stadig var her, da jeg kom, men jeg har ikke set selve branden, kun lugtet, at noget var anderledes. Så jeg er ikke rystet, siger han og fortsætter arbejdet med at gøre rent, så restauranten kan åbne igen klokken 10.

Det er vigtigt for Larsens Plads, at den kan åbne igen. Halvdelen af højsæsonen er gået, og hver dag tæller.

- Det har været en lang vinter, også med coronanedlukning. Det er nu, vi skal tjene penge, siger Mikkel Beck, hvis kone Amalie også er med i foretagendet.

Han har dårligt nået at tale med hende om morgenens hændelse, og de ved derfor endnu ikke, om der skal tages initiativ til at gennemgå restaurantens installationer, eller om nattens hændelser får andre konsekvenser.

- Vi har netop haft fremvist det hele i forhold til flugtveje og lignende, og alt er i orden. Men jeg har kun nået at tale i telefon med Amalie, så vi ved ikke ret meget endnu. Vi er bare glade for, at det trods alt skete i en rolig ende af restauranten.

Annonce

Det er første gang, familien Beck har oplevet en brand:

- Men det var en voldsom oplevelse, siger Mikkel Beck.

På Marielyst Torv møder Folketidende en kollega til restauratørerne på Larsens Plads. Det er Søren Jakobsen, der ejer Marielyst Is.

- Det var godt, at der ikke skete mere. Larsens Plads er godt for os alle. De trækker folk til torvet, siger han.

Kunderne må forvente en lidt træt Mikkel Beck i dag, men branden kommer ikke til at påvirke restaurantens åbningstid.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

Annonce

ANNONCE