cookie-og-privatlivspolitik
Elisabeth Larsen ærgrer sig over, at hun selv skal betale for at bevise, at hun har handlet korrekt, når hun har søgt om hjælpepakker.

2

Billeder

Elisabeth Larsen ærgrer sig over, at hun selv skal betale for at bevise, at hun har handlet korrekt, når hun har søgt om hjælpepakker.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Ekstraregning er ikke fair

Elisabeth Larsen skal nu betale for at bevise, hun har overholdt reglerne.
12. april 2021 kl. 17:53 Af Andreas Johansen

NYKØBING I løbet af sidste uge modtog tusindvis af danskere, der via deres virksomheder har fået del i de mange milliarder kroner via forskellige hjælpepakker, endnu et stykke papir i deres e-boks.

En af modtagerne af disse papirer, der blev sendt ud for at sikre, at der ikke snydes med hjælpepakkerne i et uhensigtmæssigt stort omfang, er Elisabeth Larsen, der driver Mama's midt i byen.

- Det hele går efterhånden gennem min revisor, så jeg fik det faktisk at vide den vej rundt, at jeg var en af de "heldige", der havde vundet lotteriet og skulle tjekkes ekstra meget efter i sømmene, forklarer Elisabeth Larsen med en tydelig sarkasme i stemmen, da Folketidende lægger vejen forbi til en snak om den ekstraregning, hun nu står til at skulle betale.


Kig I bare

Hun understreger med det samme, at det ikke handler om, at hun ikke vil kigges efter.

For der er ingen rod i papirerne, alt er i den skønneste orden - det skal det jo være, hvis man vil søge om hjælpepakker.

Annonce

Men Elisabeth Larsen ærgrer sig i den grad over, at regningen ender på hendes skrivebord.

- Nu skal jeg have en revisor, ikke bare min normale revisor, men en statsautoriseret en af slagsen, til at gå det hele igennem igen for at sikre, at jeg ikke har snydt. Det betyder jo en ekstraregning til mig på et sted mellem 12.000 og 20.000 kroner - og det er altså mange penge, når vi i forvejen kører på pumperne, forklarer Elisabeth Larsen.

Der har ikke været kunder i baren i mange måneder.

Der er formentlig udsigt til en forsigtig genåbning i starten af maj, men den ekstra, økonomiske byrde er ikke noget, der huer.

- Det er jo bagvendt. Jeg skal bevise, at jeg er uskyldig, og jeg skal endda betale for det! Hvis jeg havde gjort noget ulovligt og skulle i retten, så havde jeg i det mindste fået en forsvarer af staten. Det er absurd.

Annonce

En stram økonomi

Nogen hemmelighed er det ikke, at økonomien mange af de steder, der lever af liv og glade dage, ikke hænger specielt godt sammen i disse tider.

Derfor er timingen særlig ærgerlig.

- Vi har ingen indtjening, og jeg har indtil videre modtaget kompensation for en del af min ene ansattes løn. Mere har jeg ikke fået, i hvert fald ikke indtil videre. Så det er mange penge, der pludselig skal gå til at bevise, at der er orden i regnskaberne, fortæller Elisabeth Larsen.

Hun undrer sig over, at processen skal være så kompleks, som den bliver gjort til.

- Jeg har en revisor til at lave mit normale regnskab, og der er styr på tingene. Det synes jeg selvfølgelig også, der skal være, alt andet ville være uartigt. Men hvorfor skal der lige pludselig lægges endnu en regning i bunken? Jeg synes faktisk ikke, det er retfærdigt, at vi som selvstændige skal betale for det.

Annonce

Får snart gæster

Hvis man skal finde noget, der minder om et lyspunkt i ekstraregningen, må det være, at de selvstændige erhvervsdrivende trods alt kan trække momsen fra. Og at en genåbning efterhånden nærmer sig, som temperaturerne stiger, og solen skinner mere og mere.

- Vi glæder os bare til, at vi må åbne dørene igen, også selv om det bliver med tidlig lukning, mundbind og coronapas. Det har været fire lange måneder nu, og vi ser virkelig frem til at kunne få venner og bekendte forbi igen, det er alt for længe siden sidst, siger Elisabeth Larsen.

Indtil 7. maj står den på renovering af Mama's. Der er blandt andet kommet billardbord, ny indretning og nye bænke udenfor.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE