cookie-og-privatlivspolitik
Det tager Jörgen og Ingeärd Mathisen tre en halv time at trimme den svenske Welsh Terrier Takola, inden championen er klar til konkurrence.

15

Billeder

Det tager Jörgen og Ingeärd Mathisen tre en halv time at trimme den svenske Welsh Terrier Takola, inden championen er klar til konkurrence.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Guldborgsund

En hund efter anerkendelse

1.150 dystede i pinsen om at blive Nykøbing F. Hallernes lækreste
11. juni 2019 kl. 14:07 Af Birgitte Grønning

Annonce

Rosa, Ava, Takola og Lilly var sammen med 1.146 andre hunde konkurrenceklar, da Dansk Kennel Klubs kreds 10 i pinsen mødtes til udstilling i Nykøbing F. Hallerne.

Rosa, Lilly og Ava er kun hvalpe, men af den slags, deres ejere har forhåbninger til. Den stolte welsh terrier Takola på fire år allerede er svensk champion og går efter at lande det danske mesterskab også. Det gør hendes "mor" Ingegärd Mathisen i hvert fald, og hun brugte derfor tre en halv time med saks og kam på at trimme Takola forud for konkurrencen.

Syv dommere kom fra Cypern, Danmark, Finland, Irland, Kroatien, Sverige og Tyskland for at bedømme de firbenedes udseende, adfærd, evner og opførsel på den røde løber. Det er netop på sidstnævnte, det kan være en udfordring kun at være fire måneder og let at adsprede.

Det ved Ava, der er en Australian Shepherd, som havde taget Bitta Wöhliche fra Veksø med på udstillingen.

- Ava tegner lovende, men det er tidligt for hende. Lige nu er hendes opgave at være en god løbemakker for sin ejer, der dyrker ultraløb, fortæller Bitta Wöhliche, mens Ava spejder mod udgangen og ser ud til at længes lidt ud.

Hvad hunde tænker, mens de tilbringer pinsen i en idrætshal, ved jo ingen. Men hvalpen Lilly, der tilhører racen Staffordshire Bull Terrier, ser ret tilfreds ud med ståhejet, selvom hun mest kan se folks sko fra sin 13 uger gamle højde.

- Hun er jo bare en baby. Og hun er lige dejlig, når vi tager hjem, selvom hun måske ikke får en placering, fastslår Bonny Schmidt i den anden ende af snoren.

Christina Sørensen fra Nykøbing er lidt mere ambitiøs på syv måneder gamle Rosas vegne. Hun er også en Staffordshire Bull Terrier, som viser interesse for livet på den røde løber.

- Hun er god, når det tager hende. Men hun løber lidt hurtigt, forklarer Christina Sørensen om præstationen foran dommerne.

Fire hunde gik hjem med titlen "Best in show". Det var pudlen Canmoy's Courtisan, Engelsk Cocker Spaniel Pilula's Caal Me Blue'n Helwa, Newfoundland Moonshinelover's Dark Knight og Korthåret Hønsehund Demorz Royal Flush.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce