cookie-og-privatlivspolitik
Solvej Christensen har haft Havnekroen i 18 år. Hun lægger vejen forbi hver dag og sørger for, at den er klar til genåbning.

3

Billeder

Solvej Christensen har haft Havnekroen i 18 år. Hun lægger vejen forbi hver dag og sørger for, at den er klar til genåbning.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Guldborgsund

Konkurserklæring har fået borgere til lommerne

En kamp for Havnekroen efter konkurs grundet manglende regnskab.
26. november 2020 kl. 07:10 Af Anne Katrine Petersen

Annonce

GEDSER Alle, der har besøgt Solvej Christensen på Havnekroen i Gedser, ved, hvad det handler om. For det handler ikke bare om mad, selv om den er gedigen. Det handler om mennesker.

Derfor er det måske ikke så underligt, at alle dem, der igennem tiden har nydt godt af kromutters mad og fremstrakte hånd, greb til handling, da beskeden om Havnekroens konkurs ramte 10 dage inde i november. De prøver nu at danne et anpartsselskab, som skal sikre Havnekroens overlevelse.

- Det er jo en social institution her i byen. Folk er kede af situationen, fortæller Kurt Jørgensen, der er revisor for Solvej Christensen.

Han er også involveret i at stable et anpartsselskab på benene, og indtil videre går det rimelig godt.

- I begyndelsen skal folk blot give tilsagn om, at de vil være med, og hvor meget de vil købe anparter for. Det har vi for 106.000 kroner indtil videre, fortæller han.


Forventet konkurs

Konkursen kom ikke bag på Solvej Christensen.

- Det er min fejl det hele. Jeg har ikke afleveret skat eller momsregnskab de sidste fire år, konstaterer hun uden de store følelsesmæssige tillægsord.

Sådan er det jo bare. Det er der hverken noget drama eller nogen store følelser i. I hvert fald ikke på overfladen.

Ifølge Solvej Christensen kørte Havnekroen faktisk rundt. Så hvorfor har hun ikke lavet sit regnskab og indberettet det?

- Min mor blev syg, og hun skulle ikke på plejehjem for at slås ihjel. Jeg prioriterede hende, så det er min egen skyld, fortæller Solvej, der har fået lukket alle sine konti og låner penge til dagen og vejen ved noget familie.


Kritisk tid på året

Hun er blevet tilkendt pension fra næste måned, men ville egentlig gerne tilbage til kroen. Selv om hun er konkurs, er Solvej dernede hver dag. Hun vasker hylder af og sørger for, at stedet hurtigt kan komme på fode igen.

- Vi nærmer os en kritisk tid på året, siger hun med tanke på julen.

Her plejer alle dem, der ikke har et sted at være juleaften, nemlig at komme ned på kroen. Men det har Solvej fundet en løsning på.

- Jeg er ved at rydde min stue. Vi bliver ni.

Ifølge Kurt Jørgensen kan man give tilsagn om at blive anpartshaver ved at sende en mail til sanneogkurt@c.dk med navn, adresse og telefonnummer, samt hvor meget man ønsker at købe anparter for. Hvis et tilstrækkeligt beløb kan rejses, kontakter Kurt Jørgensen de kommende anpartshavere.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce