cookie-og-privatlivspolitik
En SOSU under uddannelse er endnu ikke et særsyn, selvom der til august måned starter en hel klasse færre end estimeret.
En SOSU under uddannelse er endnu ikke et særsyn, selvom der til august måned starter en hel klasse færre end estimeret.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

En klasse tilbage for SOSU

En forventning om tre grundforløbsklasser, bliver i disse dage justeret til to klasser på SOSU i Nykøbing F.
05. august 2020 kl. 06:25 Af Anne Katrine Petersen

Annonce

NYKØBING: Det er formentlig en blanding af flere forhold, der får antallet af nye elever på social og sundhedsuddannelsen til at skrumpe fra forventede tre klasser til kun to klasser. Det fortæller administrations- og uddannelseschef på SOSU, Anne Yde Hansen:

- Optagelsestallene ser ikke helt så lovende ud, som vi havde håbet, siger hun og peger på hvilke faktorer, der kan forklare det.

- Generelt ved vi, at der er færre at tage af, når vi ser på gruppen af unge, der forlader folkeskolen. Der har også været usikkerhed blandt de af vores studerende, der ønskede at tage uddannelsen til sosu-hjælper, fordi der har været meget snak om at nedlægge uddannelsen. Det bliver den dog ikke, garanterer hun.


Kommuner ansætter på grundforløb

De aktuelle optagelsestal er ikke årsag til bekymringsrynker hos Anne Yda Hansen.

- Vi har optag flere gange om året. I marts og maj fyldte vi to hele klasser, så lige nu er jeg ikke bekymret, siger hun og uddyber.

- Vi har et rigtig godt samarbejde med både Lolland, Guldborgsund og Vordingborg kommune, som laver aftaler med lærlinge allerede på grundforløbet. Det fastholder eleverne, at de får løn under uddannelsen. Vi mener, det er medvirkende til, at vores tab af elever faktisk er mindre end man kunne have frygtet, slutter hun.

akpKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce