cookie-og-privatlivspolitik
Nu støtter Guldborgsund Kommune også op om vinterbaderfaciliteter i Nysted.
Nu støtter Guldborgsund Kommune også op om vinterbaderfaciliteter i Nysted.
Foto: Guldborgsund Kommune

Guldborgsund

En million til saunahytter

Guldborgsund Kommune har lovet en million kroner til vinterbaderhytter.
10. august 2020 kl. 18:55 Af Maria Glasius Lange

Annonce

NYSTED En ny badeanstalt i Nysted skal året rundt være et samlingssted for badegæster, vinterbadere og saunagængere. Fastboende og turister. Og derudover vil faciliteterne være handicapvenlige.

Det forklarer Jens Frederiksen, der er idémand til to små hytter, der skal anlægges ved den gamle kalkværksbro i Nysted.

Projektet har modtaget 995.000 fra Nordea Fonden samt nu også en million kroner fra Guldborgsund Kommune. Bevillingen blev besluttet af Økonomiudvalget under et møde i sidste uge, forklarer borgmester John Brædder.

- Jeg er glad for, at vi i Økonomiudvalget kunne blive enige om at prioritere den økonomiske hjælp til borgere og frivillige i Nysted, som har arbejdet hårdt på projektet i efterhånden flere år. De har gjort en kæmpe indsats for deres by. Det er klart, at vi som kommune skal være en del af det momentum, som de frivillige kræfter lægger for dagen i Nysted, siger han og tilføjer:

- For mig handler projektet om, at Nysted fortsat skal være et attraktivt sted at leve og bo. Det er afgørende for kommunen og for Nysted, at vi får igangsat projekter og sikret aktiviteter i lokalmiljøerne, som kan sikre, at flere mennesker flytter til og bliver boende.

Jens Frederiksen har arbejdet med projektet i fire år. Han er selv vinterbader og har derfor besøgt forskellige badeanstalter andre steder i landet.

- Nu skal vi også have en plads til vinterbaderne i Nysted, siger han, der hurtigt begyndte at lave nogle tegninger af projektet.


Fra tre til to hytter

De seneste par sæsoner er vinterbadningen blevet mere og mere populært, og den efterspørgsel ønsker han og de øvrige frivillige at imødekomme med gode faciliteter.

Det var intentionen at opføre tre hytter til henholdsvis sauna, omklædning og som et sted at være social efterfølgende. Men Kystdirektoratet ville kun give tilladelse til to hytter, og derfor er saunaen og omklædningen blevet prioriteret.

- Når vi har besøgt lignende steder, har vi spurgt, hvad der fungerede. Og steder, hvor folk virkelig har været glade for faciliteterne, har man kunne bruge dem som badeværelse. Mange af de faste brugere er 60 år og derover, og de vil gerne have et sted, hvor de kan tale med andre og høre det seneste nye. De kan være sociale og få et bad.

Samtidig har Jens Frederiksen og flere andre beboere i Nysted travlt med at gøre byen attraktiv for turister. For at få byen til at fungere, skal der derfor også være tilbud til dem. Blandt andet muligheden for at tage en kølig dukkert. Derfor er det planen, at de skal kunne gå ind på en hjemmeside og booke et besøg i saunaen, der både skal indeholde en elektrisk sauna og en brandsauna.

Han tilføjer, at der også er en mulighed for at lave aftaler med overnatningssteder og campingpladsen.


Mangler en million

Derfor peger Guldborgsund Kommune på, at placeringen ved kalkværksbroen er central - både for byens faste beboere og for campingplads og sommerhusområde.

Projektet har et samlet anlægsbudget på næsten tre millioner og får udover støtten fra kommunen også 995.000 kroner i støtte fra Nordea-Fonden.

- Vi mangler den sidste million, men jeg er fortrøstningsfuld. Særligt nu hvor kommunen har lovet en bevilling. Det hjælper ofte på velvilligheden hos fondene, at en kommune bakker op om projektet, siger Jens Frederiksen, der i øjeblikket har en ansøgning ude hos A.P. Møller Fonden.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

Annonce