cookie-og-privatlivspolitik
Hvor ender scenen med at stå, spørger Bjarne Christiansen politikerne.
Hvor ender scenen med at stå, spørger Bjarne Christiansen politikerne.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

En scene lige i baghaven

Frygter, unge vil feste få meter fra deres baghave.
20. oktober 2021 kl. 06:12 Af Andreas Johansen

NYKØBING - Et par gange om året er der fodboldkampe, og børnene bruger arealet, når de er i skole. Det er helt fint, det er der intet problem i overhovedet. Der ryger et par flasker indover hækken, det kan jo ske, men det er, hvad det er, forklarer Bjarne Christiansen, der bor i første parket til det, der i dag er en græsplæne, men som i en nær fremtid formentlig bliver til borgerparken "Friheden" på Østerbro i Nykøbing.

Et par festlige arrangementer og glade børn, der leger, er ikke noget, Bjarne Christiansen er ked af.

Han har, med sin kone, boet på adressen i et kvart århundrede og er glad for den stille villavej, der grænser op til det store, grønne område.

Han er som udgangspunkt heller ikke stor modstander af, at græsplænen bliver byttet ud med en borgerpark.

Men der er én ting,Bjarne Christiansen ikke forstår.

Annonce

Det bunder i den tegning, der kom frem i en revideret udgave på mødet i Guldborgsund Kommunes teknik, miljø og ejendomsudvalg 11. oktober.

Det er fjerde forsøg på at tegne en borgerpark, alle borgere bryder sig om. En svær kunst, absolut.

Men Bjarne Christiansen blev lovet, at hans input fra tidligere ville komme med, og på den nyeste tegning er de endnu engang forsvundet:

- På den anden skitse af de i alt fire, der har været, blev der placeret en musikscene af en art lige op ad vores baghave. Det var vi lidt kede af. At der bliver spillet musik i skolen et par gange gør ikke noget, men vi er bange for, at den vil tiltrække unge mennesker med soundbokse (bærbare højttalere, red.), som vil bruge stedet til at holde fester, forklarer Bjarne Christiansen.

Den anke forelagde han udvalget for længe siden, og det gav ham ret i, at musikkens holdeplads skulle placeres ud mod Prinsholmvej - længst fra naboerne på den modsatte side af pladsen.

Annonce

Det blev den så. Men på den allernyeste oversigtstegning er musikscenen så igen placeret direkte ud for Bjarne Christiansens baghave.

- Da den var blevet flyttet ind på midten af pladsen, tænkte vi endelig, der var blevet lyttet til vores anke. Men nu er den flyttet tilbage over til os igen. Om det er bare er en fejl eller en forglemmelse, eller hvad ved jeg, det ved jeg ikke. Men hvis det her er den tegning, der ender med at blive sendt ud til dem, der skal bygge Friheden, er det jo den, de bygger efter - og så står vi med en musikscene lige ud for vores baghave, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Folketidende er i vinter dvale. 06. december 2021 kl. 12.15

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen har… 06. december 2021 kl. 12.04

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

Annonce

ANNONCE