Annonce
Guldborgsund

Et halvt hundrede høringssvar om E55

Steen Nymann står til at få en vej som nabo, hvis sidevejene til E55 bliver blændet. Foto: Claus Hansen

Mængden af høringssvar vurderes til at være nogenlunde gennemsnitlig for projektets størrelse.

GULDBORGSUND En eventuel ud- eller ombygning af E55 nord for Nykøbing har fået folk til tasterne.

Vejdirektoratets høringsfase sluttede 22. februar, og før fristen udløb ved midnat, havde i alt godt et halvt hundrede borgere og borgergrupper givet deres besyv med, som Vejdirektoratet så skal tage stilling til vigtigheden af, før det indleverer sin indstilling, om hvad der skal ske på strækningen, til transportministeren.

Det er en proces, der tager lidt tid, lyder det fra Lene Nøhr Michelsen, projektleder i Vejdirektoratet:

- Fremadrettet laver vi en opsummering af høringssvarene - vi har modtaget 55 høringssvar angående strækningen på E55, og de er offentliggjort online. Folks høringssvar skal vi have behandlet og lavet en form for opsummering af, og så skal vi se, om der er noget, vi kan hjælpe med at imødekomme indenfor de rammer, vi har, forklarer projektleder Lene Nøhr Michelsen.

Tidshorisonten er dog relativt overskuelig i det store billede.

- Når så den proces er færdig, det tager en måned eller to, så bliver det sendt til transportministeren med vores anbefaling om, hvilken løsning der kan anbefales fra et fagligt synspunkt. Det tager ministeren med videre og ser, hvad der kan lykkes rent politisk, uddyber hun.

- Men jeg kan sagtens se, at folk, der potentielt bliver berørt af sagen, her gerne vil have svar hurtigst muligt, det er klart. Men det er vigtigt, vi får lavet et godt og korrekt stykke arbejde med indsamlingen af data, og det tager lidt tid, forklarer projektleder i Vejdirektoratet Lene Nøhr Michelsen.

Som det oftest er i sager som denne, er hovedvægten af responsen fokuseret på udfordringer eller direkte modstand mod at gøre E55 til tre- eller firesporet vej. Mange, der bor nær strækningen, frygter, at en større vej vil forringe værdien af deres boliger, vil give dem længere til deres arbejdspladser, i tilfælde af at størstedelen af indfaldsvejene blændes, eller på anden måde vil gøre deres bolig- eller livsforhold mindre gunstige.

Gennem en artikelserie har Folketidende beskrevet frygten blandt naboer til vejen. Flere frygtede at få en af de mange mindre veje, der potentielt skal etableres rundt om E55, tæt på deres bolig, mens andre krydsede fingre for, at hele eller dele af deres bolig eller ejendom ikke skulle eksproprieres og rives ned for at give plads til en større trafikåre.

- Vi har fået 55 høringssvar i alt. Det vil jeg sådan umiddelbart vurdere som indenfor normalen for et projekt som dette, der vil berøre en del mennesker. Men jeg har også arbejdet på projekter, der fik 500 høringssvar, så det varierer en del, lyder vurderingen fra Lene Nøhr Michelsen.

Stine Steffensen, der i dag bor i anden række og ikke oplever hverken støj eller andre gener fra den tunge trafik i sin bolig, er nervøs:

- Jeg valgte netop huset her, fordi det passede rigtig godt til min fritidsinteresse, mine heste, og fordi motorvejen ikke er ret langt væk. Jeg arbejdede stadig nordpå, da jeg købte huset, så i den kontekst var placeringen helt perfekt for mig. Og jeg var fuldstændig klar over, at vejen lå heroppe, det gør mig ikke spor. Men hvis den skal være dobbelt så bred, og jeg skal være i første række til den, så bliver hele oplevelsen pludselig noget anderledes, forklarede Stine Steffensen i Folketidende 8. februar.

Men blandt de indgivne høringssvar ligger også en tilkendegivelse underskrevet af borgmesteren i Guldborgsund Kommune, John Brædder (G). Sammen med store dele af byrådet har Guldborgsundlisten i årevis arbejdet for at skabe bedre plads på den store trafikåre til og fra Nykøbing, der i myldretiden på nuværende tidspunkt ofte skaber køkørsel.

For at overbevise beslutningstagerne på Christiansborg om projektets væsentlighed har man over en længere periode valgt at invitere landets trafikordførere forbi, så de med selvsyn fik mulighed for at opleve trafikken på strækningen. Det har resulteret i mange tilkendegivelser i interesse for projektet fra flere sider.

I sidste ende ligger beslutningen dog og venter i et eventuelt trafikforlig, der formentlig skal findes hoved og hale i blandt trafikordførerne i løbet af foråret. Om en udvidelse af E55 med rundkørsler, en eller endda to vejbaner går fra tegnebrættet til realitet er endnu uvist.

Stine Steffensen købte ejendommen for de to hektar land og beliggenheden tæt på motorvejen. Men måske kryber E55 tættere på. Foto: Claus Hansen
Thomas Jensen, trafikordfører for Socialdemokratiet, mødte Lennart Damsbo-Andersen (S), Simon Hansen (S) samt John Brædder (G) for at beskue E55. Foto: Claus Hansen
  • Steen Nymann står til at få en vej som nabo, hvis sidevejene til E55 bliver blændet. Foto: Claus Hansen
  • Stine Steffensen købte ejendommen for de to hektar land og beliggenheden tæt på motorvejen. Men måske kryber E55 tættere på. Foto: Claus Hansen
  • Thomas Jensen, trafikordfører for Socialdemokratiet, mødte Lennart Damsbo-Andersen (S), Simon Hansen (S) samt John Brædder (G) for at beskue E55. Foto: Claus Hansen
Annonce
Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

Annonce
Annonce
112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Guldborgsund

Jyder tabte i Højesteret: Guldborgsund Kommune vinder strid om millioner

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

National politienhed ransager på Falster: Sag af særlig grov karakter

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Lolland

Rundt på gulvet over stor donation

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Annonce
Annonce
Lolland

Stor åbningsfest: - Jeg skal bare købe toiletpapir

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Lolland

Kæmper mod tiden: Snart kan drømmen blive knust

Indland

Boligmarkedet er stadig på lavt blus efter marts-fremgang

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen