cookie-og-privatlivspolitik
Ifølge Region Sjælland har 23.822 frontpersonaler i regionen og dens 17 kommuner fået første stik med AstraZeneca, mens 14.275 andre havde fået et tilbud om vaccination. Arkivbillede
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

FOA-formand tilfreds med ny plan for vaccination

Frontpersonale tilbydes en anden vaccine end AstraZeneca.
16. april 2021 kl. 10:10 Af Jakob Poulsen

GULDBORGSUND De danske sundhedsmyndigheder besluttede onsdag at fjerne covid-19-vaccinen fra AstraZeneca fra det danske vaccinationsprogram.

Vaccinen er i høj grad blevet givet til det såkaldte frontpersonale, altså sygeplejersker, sosu-assistenter og andre faggrupper, som arbejder med mennesker i risikogrupper.

En del er færdigvaccinerede, men andre nåede kun at få første stik eller en invitation til at blive vaccineret med AstraZeneca-vaccinen.

Kort efter, at meldingen om at trække den omstridte vaccine ud af vaccinationsprogrammet var kommet, udsendte fagforeningen FOAs forbundsformand Mona Striib en pressemeddelelse, hvori hun efterlyste en plan for færdigvaccinering af frontpersonalet.

Senere kom så en kort pressemeddelelse fra Region Sjælland, hvor man fremlægger en plan, og den vækker glæde hos den lokale formand for FOA Guldborgsund, Bodil Marker.

Annonce

"Det er jeg rigtigt glad for. Det er lige nøjagtigt det, jeg synes, man bør gøre" Bodil Marker, formand for FOA Guldborgsund

23.800 har fået første stik

Ifølge Region Sjælland har 23.822 frontpersonaler i regionen og dens 17 kommuner fået første stik med AstraZeneca, mens 14.275 andre havde fået et tilbud om vaccination.

Regionen har i overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes anvisninger besluttet, at de, der har fået første vaccinationsstik, skal tilbydes at få det andet stik med vaccine fra enten Pfizer eller Moderna, og de, der kun nåede at få invitationen til vaccination, vil blive tilbudt de samme vacciner og få en ny invitation.


- Giver en tryghed

- Det er jeg rigtigt glad for. Det er lige nøjagtigt det, jeg synes, man bør gøre. Det giver en tryghed for både personale og patienter, for jo længere tid, der går uden en afklaring, jo større bliver usikkerheden.

- Jeg synes også, at det er godt, at man har valgt at tage vaccinen ud, når der har været så meget usikkerhed omkring den.

- Vi har talt med mange medlemmer, som har været utrygge, men jeg er sikker på, at de vil føle sig trygge ved og er glade for den nye løsning. Det er en fornuftig beslutning, siger Bodil Marker.

Annonce

Hun håber, at de, der mangler at få det andet vaccinationsstik, nu vil blive tilbudt det meget hurtigt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE