cookie-og-privatlivspolitik
Kun 0. klasseeleverne kommer i år til at skulle mødes ved flagstangen første skoledag mandag. Alle andre årgange mødes direkte i klassen på grund af coronavirussen. Børnene afleveres udenfor, hvor en lærer tager imod.
Kun 0. klasseeleverne kommer i år til at skulle mødes ved flagstangen første skoledag mandag. Alle andre årgange mødes direkte i klassen på grund af coronavirussen. Børnene afleveres udenfor, hvor en lærer tager imod.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Guldborgsund

Få ændringer til skolestart

- Børnene skal holde pause i faste arealer, som er aftalt på forhånd, klassevis,
lyder det fra skoleleder om en af de restriktioner, der gælder fra skolestart.
04. august 2020 kl. 17:50 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

NYKØBING Ledelse og ansatte på kommunens skoler mødes i denne uge for at forberede første skoledag i det nye skoleår, som indfinder sig på mandag. Således også på Sophieskolen, hvor ledelse og sekretærer mødte mandag. Og det bliver med få ændringer fra den hverdag, eleverne kendte før sommerferien, fortæller skoleleder Jan Axelsen.

- Da kørte vi med nødskema, og nu bliver det almindeligt skema, men der er stadig restriktioner, siger han og uddyber:

- Forældrene skal aflevere børnene uden for skolen, de, der kommer ind på skolen, skal vaske hænder, når de kommer ind, også efter pauserne, og så har man fra kommunens side fastholdt, at der bliver gjort ekstra rent på alle toiletter, så der har vi en eller to, der hele tiden sørger for, at håndtag med mere er rent.

Også elevernes skoledag bliver anderledes end den før coronavirussen.

- Børnene skal holde pause i faste arealer, som er aftalt på forhånd, klassevis. De er kun i deres egne klasselokaler, og hvis de bruger et faglokale, skal det sprittes af, inden næste klasse går til det. Og der er øget fokus på håndhygiejne og hygiejne i det hele taget, siger skolelederen.

Lærerne på skolen møder ind i dag tirsdag, og i dag og onsdag holdes møder, hvor de forskellige restriktioner gås igennem.

Mandag bliver en tradition i øvrigt brudt.

- Vi plejer alle at mødes ude ved flagstangen og sige goddag og godt skoleår, men det gør vi ikke i år. Eleverne mødes ude i klasserne, og kun 0. klasserne mødes ved flagstangen, siger Jan Axelsen.

Det sker som normalt klokken 9, en time efter de øvrige årgange er mødt ind, og Jan Axelsen ser frem til, at eleverne er tilbage.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce