cookie-og-privatlivspolitik
Flere og flere lokale kommer i job, og kommunen og jobcentret vil fortsat have fokus på at få endnu flere i arbejde. Efterspørgslen på flere hænder fra lokale virksomheder ventes bare at stige.
Flere og flere lokale kommer i job, og kommunen og jobcentret vil fortsat have fokus på at få endnu flere i arbejde. Efterspørgslen på flere hænder fra lokale virksomheder ventes bare at stige.
Foto: Claus Hansen/arkiv

Guldborgsund

Få lokale er uden arbejde

I juli var der 894 arbejdsløse i kommunen, og det er et fald på 32,4 procent siden juli 2020.
26. september 2021 kl. 06:10 Af Niki Treumer Mogensen

GULDBORGSUND Andelen af arbejdsløse borgere i Guldborgsund Kommune er nu lavere end i resten af landet, og det er første gang siden 2012, at det er tilfældet.

Niveauet af arbejdsløse lokalt har således ikke været lavere siden 2008 - før finanskrisen - og er nede på 3,4 procent. I Danmark som helhed er tallet 3,5 procent.

Tallene dækker over, at der i juli var 894 arbejdsløse i kommunen, hvilket er et fald på 32,4 procent siden juli 2020. Det glæder formanden for beskæftigelsesudvalget i kommunen, Ole K. Larsen (V).

- Vi er naturligvis rigtig glade for de lave arbejdsløshedstal og for, at de mange indsatser vi indtil videre har igangsat har givet resultat. Vores mål er at flest mulige arbejdsløse kommer i job, og at virksomhedernes efterspørgsel på arbejdskraft kan imødekommes. Sidstnævnte er stadig en udfordring, så derfor læner vi os ikke tilbage, men igangsætter nye initiativer for at få flere arbejdsløse i job, udtaler han i en pressemeddelelse.

Kommunen viderefører nogle af de initiativer, som den indførte først på sommeren, da blandt andet turismebranchen skreg på arbejdskraft.

Annonce

Jobcentret vil fortsat have fokus på, at arbejdsløse søger job, og sanktionerer dem, der ikke gør det, ud fra gældende regler. Konkret betyder det, at kontanthjælpsmodtagere trækkes i kontanthjælp, hvis de ikke er aktivt jobsøgende, og at jobcentret videregiver information til a-kasser, hvis a-dagpengemodtagere ikke søger job, også med henblik på sanktion.

Kommunen understreger samtidig, at den ekstra indsats med at få jobparate arbejdsløse i job ikke betyder en nedprioritering af borgere, der er længere væk fra arbejdsmarkedet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46

AF: TOM AHLQVIST

Ældres forhold. 30. september 2021 kl. 16.06

Annonce

ANNONCE