cookie-og-privatlivspolitik
Der er blandt andet mulighed for at lære fransk på Byskolen på Skolegade.

2

Billeder

Der er blandt andet mulighed for at lære fransk på Byskolen på Skolegade.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Få muligheder for at finde nye lokaler til kursister

Flere end 3.000 aftenskolekursister mister lokaler - men løsning er på vej.
25. november 2021 kl. 07:12 Af Maria Glasius Lange

NYKØBING Der er håb for de cirka 3.500 aftenskolekursister, der hvert år modtager undervisning igennem Fora Fritid. De står nemlig til at blive hjemløse, når Byskolen i Nykøbing, hvor aftenskolelokalerne lige nu er placeret, sættes til salg i 2022 med henblik på at blive bygget om til boliger.

Men nu arbejder Guldborgsund Kommune altså på at skaffe nye lokaler. Det udtaler Chris McKay, der er aftenskoleleder for Fora Fritid og næstformand i Guldborgsund Kommunes folkeoplysningsudvalg:

- Vi har haft en længerevarende dialog med kommunens forvaltninger omkring anvisning af lokaler efter det kommende salg af Skolegade 3 B., og vi har haft mulighed for at drøfte problematikken med borgmester John Brædder, som forsikrer, at han støtter indsatsen for at finde egnede lokaler til Fora Fritids kurser, fortæller Chris McKay.

Aftenskolen Fora Fritid udbyder blandt meget andet fremmedsprog-, keramik-, håndarbejde-, yoga- og afspændingskurser for op mod 3.500 årlige kursister. Det bliver til cirka 6.500 årlige timer. Guldborgsund Kommunes Center for Teknik og Miljø arbejder på at anvise egnede lokaler til Fora Fritids aktiviteter, som påkræves i folkeoplysningsloven, men det har vist sig at være en nærmest uoverskuelig opgave, tilføjer Chris McKay.

Der findes ganske få muligheder for at anvise egnede lokaler til Fora Fritids mange kurser, hvoraf hovedparten er i dagtimerne.

Annonce

- Derfor er vi også meget glade for, at en positiv proces er igangsat, hvor kommunen arbejder benhårdt for at finde nye og egnede lokaler til vores kurser. Det kommer til at gøre en kæmpe forskel for vores mange kursister og for hele det folkeoplysende fællesskab i kommunen, fortæller han.

Direktøren for Borger og Branding, Alma Larsen, og direktøren for Center for Teknik og Miljø, Christian Refstrup, har sammen med Guldborgsundlistens Martin Lohse, formand for kultur, fritid og bosætningsudvalget, og Lene Rikke Bresson, centerchef for Kultur, Fritid, Turisme og Bosætning, besøgt Byskolen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE