cookie-og-privatlivspolitik

Guldborgsund

Færre søgte om kontanthjælp

Halvt så mange unge har søgt om kontant- eller uddannelseshjælp i foråret som sidste år.
18. september 2020 kl. 18:59 Af Maria Glasius Lange

Annonce

GULDBORGSUND Når man lader øjnene skimme de nyeste tal for antallet af ansøgninger om kontant- eller uddannelseshjælp i Guldborgsund Kommune igennem, er det positiv læsning. Særligt for kommunens beskæftigelsesudvalg, der arbejder for at gøre flere borgere uafhængige af offentlige midler.

I det første halvår af 2020 kan man for eksempel se, at 78 personer har henvendt sig til jobcentret for at søge om kontant- eller uddannelseshjælp, fordi de har afbrudt en uddannelse. I første halvår af 2019 lød tallet på 172 personer.

En anden gruppe af borgere tilmelder sig, fordi de har afsluttet en uddannelse uden at have fundet et nyt job. Af dem var 23 personer forbi jobcentret i det første halvår, imens det på samme tid sidste år var på 51.

I første halvår af 2020 har i alt 526 borgere i Guldborgsund Kommune søgt om kontanthjælp eller uddannelseshjælp. I samme periode sidste år var tallet 668, så der er tale om et samlet fald på over 20 procent.

Og tallene er et tegn på, at byens uddannelsesinstitutioner har en tydelig fastholdelseseffekt, mener udvalgsformand Ole K. Larsen (V).

- Og måske ser vi allerede de første tegn på, at vores egne fastholdelsesguides understøtter denne effekt. Det, at vi hele vejen under corona-nedlukningen har haft kontakt til unge, der har været frafaldstruede og støttet dem i at blive på uddannelserne, er en vigtig støtte, vi meget gerne vil yde uddannelsesinstitutionerne.

Han er samtidig overbevist om, at en anden årsag til faldet kan være, at flere og flere af de unge i kommunen har det godt med den digitiale undervisning.

- Muligheden for at gennemføre en uddannelse er derfor øget. Og vi opfordrer skolerne til at være bevidste om denne digitale mulighed fremover, siger Ole K. Larsen.

Men beskæftigelsesudvalgets budget for 2021 ser på trods af det ud til at blive udfordret. Udvalget har tidligere bedt embedsmænd om at lave forslag til business-cases, der kan forbedre økonomien frem mod 2024.

De tre business-cases forventes først at have en positiv indvirkning på udvalgets regnskab fra 2023. Set over den fireårige periode forventes de dog at medvirke til at reducere omkostningerne med 21,89 millioner kroner.

En af dem hedder Projekt "Rekruttering fra Kanten" og er finansieret af Den A.P. Møllerske Støttefond. Meningen er, at den skal intensivere indsatsen, så alle aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år bliver omfattet af indsatsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce