cookie-og-privatlivspolitik
De store elever møder ind om eftermiddagen, når de små er gået hjem eller i sfo.

13

Billeder

De store elever møder ind om eftermiddagen, når de små er gået hjem eller i sfo.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

Fedt og specielt at være tilbage

BILLEDSERIE: Elevrådsrepræsentanter anmelder den første dag i skole.
19. maj 2020 kl. 14:10 Af Birgitte Grønning

Annonce

VÆGGERLØSE Mandag kunne 6. til 9. klasse landet over endelig få lov at slippe hjemmeundervisningen på computeren og komme tilbage i klasseværelserne.

Også på Sydfalster Skole, hvor 9. klasse rykkede ind i 4. klasses renskurede lokale, da de mindre elever gik hjem ved middagstid.

Fra klokken 12.15 til klokken 16.15 har de store elever nu en ny hverdag på skolen med undervisning og coronarestriktioner. Ingen kram, afstand, håndvask og masser af rengøring.


Anmelder skoledag

Laura Spuhr Nielsen og Chalotte Lundh Branom fra 9. klasse er henholdsvis næstformand og formand i elevrådet, og de anmelder her deres første skoledag efter nedlukningen af deres normale hverdag i to måneder.

- Vi synes, at det er fedt at nå tilbage, inden vi går ud af folkeskolen. Det er lidt specielt med alle de her forholdsregler, men det er bedre end ingenting. Som 9. klasser havde vi en del planer i vente, såsom sidste skoledag, galla og dimission. Men vi ved, vores skoleledere prøver så vidt muligt at finde et alternativ.

- Nu har vi de seneste to måneder kun snakket over computere samt virtuel undervisning, hvilket var underligt og anderledes i sig selv. Så at komme tilbage på skole og se klassekammerater og lærer i fysisk form var rart. Og vi er begge meget glade for at se vores venner igen.

- Vi ved, tingene kommer til at være en del anderledes - ingen kram eller sidekammerater - det bliver underligt. Og specielt efter de to måneders "ferie" er det svært.


Mange regler

- Nu hvor vi er kommet op på skolen igen, er der super mange regler, som skal overholdes. Og vi kan allerede efter nogle få timer på skolen mærke, at det kommer til at være anderledes. Vaske hænderne oftere, holde den ene meters afstand fra hinanden og vaske borde af, før vi forlader rummet. Ja, det mange ting.

- Vi håber og beder til, at vi kan få lov til at holde en "sidste skoledag" og dimission. Selv om det måske bliver en del anderledes.

- Så forhåbningsfulde og spændte er vi for at høre, hvad der fremover skal ske.

Læs også artiklen " Alle elever er nu tilbage i folkeskolen" i tirsdagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

Annonce