cookie-og-privatlivspolitik
Der er fuld gang i robotteknologien på Celf, som erhvervsminister Simon Kollerup (S) her kigger på. Og nu får uddannelsesinstitutionen millioner til at styrke undervisningen i den nye teknologi.
Der er fuld gang i robotteknologien på Celf, som erhvervsminister Simon Kollerup (S) her kigger på. Og nu får uddannelsesinstitutionen millioner til at styrke undervisningen i den nye teknologi.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Guldborgsund

Fem millioner til Celf

Bevilling givet til at styrke elevers og underviseres viden om nyeste teknologi hos Celf.
13. januar 2022 kl. 10:10 Af Maria Glasius Lange

NYKØBING Celf får del i millioner til viden om ny teknologi via en bevilling på knapt fem millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden til et treårigt projektsamarbejde i projektet "STEM-Driiiver" (STEM står for Science, Engineering, Mathematics and Technology, red.).

Projektet skal styrke erhvervsskoleelevers og -underviseres viden om den nyeste teknologi og indeholder blandt andet kompetenceudvikling af hovedforløbsundervisere og pædagogiske ledere gennem kursusmoduler og udvikling og afprøvning af næsten 50 uddannelsesspecifikke undervisningsforløb indenfor fag som personvognsmekaniker, smed, industritekniker samt automatik og proces.

Chef for projektafdelingen på Celf, Lene Beck Mikkelsen, glæder sig over det nye projekt.

- Den teknologiske udvikling foregår i et rivende tempo i disse år, og der er en række uddannelser, der gennemgår en voldsom forandring. Det ses for eksempel på uddannelsen til personvognsmekaniker på grund af introduktionen af elbilsteknologi. Derfor er vi meget glade for bevillingen fra Novo Nordisk Fonden og partnerskabet med Teknologisk Institut, da det kan være med til at sikre en overførelse af den nyeste viden til vores lærere og elever, siger hun i en pressemeddelelse.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE