cookie-og-privatlivspolitik
Indenfor i det for længst nedlagte mejeri har rollespillerne opbygget et helt lille samfund, som de lever sig ind i med hud og hår i de fem dage, eventet varer.

7

Billeder

Indenfor i det for længst nedlagte mejeri har rollespillerne opbygget et helt lille samfund, som de lever sig ind i med hud og hår i de fem dage, eventet varer.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Feriekoloni med strålefare

BILLEDSERIE: Rollespilsfolk vil restaurere gammelt mejeri.
12. juli 2019 kl. 20:20 Af Christina Oberschelp

Annonce

FREJLEV I øjeblikket bor og lever omkring 400 mennesker i det gamle mejeri i Frejlev, hvor det gælder en sommerlejr udover det sædvanlige. For dem handler det nemlig ikke just om at nyde det gode vejr og de lyse nætter, men derimod om at forestille sig og leve i et dystert samfund præget af atomkrig, strålefare og sult.

- Tanken er, at deltagerne er overlevende efter en atomkrig og skal leve med radioaktivitet og hungersnød, forklarer projektleder Joachim Dittman fra Sunfall Guldborgsund, der lejer de gamle mejeribygninger på Mejerivej og bruger dem til sine rollespilevents, som også Rollespilsfabrikken og European LARP Federation står bag.

Det er anden gang, at det gamle mejeri fungerer som scene for Sunfall-rollespillet, og indtil videre har projektet modtaget 1,3 millioner støttekroner fra forskellige fonde og puljer. Joachim Dittman fortæller, at folkene bag har ønsker om både at købe mejeriet og renovere det.

- Indenfor vil vi stadig gerne holde det gråt og gustent, for det skal jo ligne en ødelagt verden, men vi kunne godt tænke os at restaurere facaden, siger han.

Han forklarer videre, at gruppen også har tanker om at gøre stedet mere selvforsynende, for eksempel med en lille vindmølle, hvis de kan få lov til det. I det hele taget betyder bæredygtighed meget, og derfor lægger de blandt andet en hel del kræfter i at sortere det affald, som deres events genererer.

- Vi vil gerne gøre vores del. Det kan godt være, at scenariet er den her ødelagte verden, men lad os prøve at gøre noget for, at vi ikke ender i den verden, siger han og tilføjer:

- Vi har heller ikke lyst til at købe nye ting hertil, så vi går på auktioner i stedet. Så får vi også pengene til at række længere.


Godt modtaget af lokale

Han føler sig godt taget imod af lokalområdet og fortæller, at han møder mange, der er åbne for, at der sker noget på mejeriet. De gamle bygninger giver da også masser af plads til, at endnu mere kan ske der, og Joachim Dittman fortæller, at de har lavet belægningsplaner, der går helt op til 1.000 deltagere.

- Men så skal vi finde parkeringspladser et andet sted. Hvis det bliver større, vil vi høre den nærmeste bonde, om vi kan købe noget jord. Men der går nok nogle år, fortæller han.

Klik på billedet herover for at se flere billeder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce