cookie-og-privatlivspolitik
Nykøbing F. Sygehus.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Guldborgsund

Fire kan byde på sygehusbyggeri

Region Sjælland har prækvalificeret fire hold til at afgive bud på byggeriet af en ny sengebygning ved Nykøbing F. Sygehus.
01. marts 2021 kl. 13:00 Af Jakob Poulsen

NYKØBING Det bliver enten Elindco fra Jyllinge, G.V.L. Entreprise A/S fra Farum, Per Aarsleff eller italienske Rizzani de Eccher, som - sammen med deres respektive samarbejdspartnere - kommer til at stå for den næste store etape i ombygningen og moderniseringen af Nykøbing F. Sygehus.

Ifølge Licitationen - Byggeriets Dagblad - er det nemlig disse fire, som Region Sjælland har prækvalificeret til at byde på totalentreprisen på projektet. Det oplyser Jan Sørensen, seniorprojektchef ved Moe, som er regionens bygherrerådgiver, til Licitationen.

Opgaven, de skal byde på, er byggeriet af en sengebygning, Bygning P, i seks etager med 21 sengestuer på hver etage samt teknik-etage og kælder inklusive betonelementer og skalmur. Kontrakten indeholder desuden en færdigaptering af femte sal. Byggeriet skal udføres efter bæredygtigheds-standarder, og der stilles også krav om bæredygtighedsledelse.

Som det fremgår, er det ene af de prækvalificerede firmaer altså italiensk. De har i forvejen erfaring indenfor sygehusbyggeri, idet de også er med i projektet Nyt Hospital Bispebjerg. De har ligeledes været med til at bygge Kronprinsesse Marys Bro over Roskilde Fjord. Med sig har de Rambøll A/S og arkitektrådgiveren Friis & Moltke.

Ifølge Licitationen bliver bygningens samlede areal på cirka 13.770 kvadratmeter, og man opererer i totalentreprisens udbudstekst med, at byggeriet har en anslået værdi af cirka 360 millioner kroner.

Annonce

Ifølge en tidligere udsendt tidsplan fra Region Sjælland er det planen, at opførelsen af den nye bygning skal begynde til marts næste år, og byggeriet skal stå færdigt i juni 2025. Det er et led i Fase 2 af moderniseringen af sygehuset.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE