cookie-og-privatlivspolitik
Pædagoger har flere gange demonstreret for en bedre løn og for flere hænder. Men selv om minimumsnormeringerne er vedtaget, er det ikke noget, de endnu mærker det store til i institutionerne i Guldborgsund.

2

Billeder

Pædagoger har flere gange demonstreret for en bedre løn og for flere hænder. Men selv om minimumsnormeringerne er vedtaget, er det ikke noget, de endnu mærker det store til i institutionerne i Guldborgsund.
Foto: Carsten Snejberg

Guldborgsund

Fire ud af fem pædagoger står alene med børnene

78 procent af pædagogerne oplevede på en tilfældig dag at arbejde alene med en større børnegruppe i Guldborgsunds daginstitutioner. Det fremgår af ny undersøgelse fra BUPL.
26. oktober 2021 kl. 06:10 Af Maria Glasius Lange

GULDBORGSUND Tre børn per voksen i vuggestuer og seks børn per voksen i børnehaver er målene for de minimumsnormeringer, der skal indføres i alle danske kommuner. Der er lang vej endnu.

Det fremgår af en ny undersøgelse fra pædagogernes fagforbund BUPL.

Her blev pædagogerne spurgt, om de var alene med børnegruppen, sidst de var på arbejde.

I Guldborgsund svarede 78 af respondenterne, at de på en tilfældig dag i september 2021 stod alene med børnegruppen. Det vil i gennemsnit sige 8,1 børn i vuggestuerne og 17,4 børn i børnehaverne.

Altså mellem to og tre gange så mange børn som målene for minimumsnormeringerne.

Annonce

Undersøgelsen er foretaget i alle kommuner i landet og viser, at Guldborg­sund er blandt de kommuner, hvor alenearbejde er mest udbredt.

På landsplan oplevede 68 procent af pædagogerne at stå alene med børnegruppen på en tilfældig dag. I 2017 og 2019 foretog BUPL lignende undersøgelser. Også dengang landede Guldborgsund Kommune i gruppen af kommuner, hvor alene-arbejdet var mest udbredt. Siden har kommunen fået tilført et større millionbeløb fra forskellige statslige puljer. Blandt andet 6,5 millioner kroner til indfasning af minimumsnormeringer.

På den baggrund havde BUPL forventet en forbedring i de nye undersøgelsesresultater. Men den forbedring er tilsyneladende udeblevet.

I den nye undersøgelse fra BUPL bliver pædagogerne spurgt, om de har mærket forbedringerne i normeringer, efter at kommunen har fået ekstra ressourcer fra regeringen til indfasning af minimumsnormeringer.

Her fremgår det, at kun 21 procent af de adspurgte pædagoger har oplevet forbedringer. De øvrige vurderer situationen som status quo, og enkelte finder ligefrem, at der har været tale om tilbagegang i normeringerne. På landsplan har 27 procent oplevet forbedringer.

Annonce

I Guldborgsund har 132 pædagoger deltaget. Det giver en svarprocent på 41.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Folketidende er i vinter dvale. 06. december 2021 kl. 12.15

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen har… 06. december 2021 kl. 12.04

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

Annonce

ANNONCE