cookie-og-privatlivspolitik
Per Kamper Hansen vil ikke forfalde til sofaen, men fremover kaste sin kærlighed på Marielyst og turismen.
Per Kamper Hansen vil ikke forfalde til sofaen, men fremover kaste sin kærlighed på Marielyst og turismen.
Foto: Anne Katrine Petersen

Guldborgsund

Flere år i strid modvind på Det Falsterske Dige er slut

- Nogle kampe skulle jeg måske have droppet, men jeg kunne ikke lade være, siger Per Kamper Hansen om sine 10 år i bestyrelsen for Det Falsterske Digelag.
14. oktober 2020 kl. 21:30 Af Anne Katrine Petersen

Annonce

IDESTRUP På årsmødet i Det Falsterske Digelag i søndags valgte Per Kamper Hansen pludselig at trække sig som medlem af bestyrelsen.

- Jeg vidste godt, at jeg ville trække mig, og jeg gjorde det så sent af taktiske årsager. Jeg ville være sikker på, at det blev nogle fremsynede folk, der fik pladsen. Efter 10 år i den bestyrelse, hvor vi har været så langt fra hinanden, kan jeg nu se lyset for enden af tunnellen, forklarer han.


Uskønt og personligt

Som den garvede diplomat og politiker, Per Kamper Hansen er, og med en vis fornemmelse af dramaturgi, leverede han sit budskab om at forlade bestyrelsen, da denne var trådt tilbage fra mødet, inden det kom i gang.

Her skulle de drøfte, hvorvidt der kunne peges på en anden dirigent end den, bestyrelsen allerede havde udset sig.

Ifølge Per Kamper Hansen var diskussionen af dirigentrollen uskøn og personlig.

- Jeg sagde til dem, at når tonen er, som den er, og der er så lavt til loftet, ville jeg hermed ikke længere være med i bestyrelsen.


Kan ikke lade være

Per Kamper Hansen er et velkendt ansigt både i Nakskov, hvor han sad som byrådsmedlem i 20 år, og i Marielyst, hvor han har boet, siden han trådte ud af byrådet i 1997.

- Da vi flyttede til Marielyst, sagde min kone til mig, at jeg skulle love hende, at jeg ikke blandede mig i politik. Det har jeg holdt. Jeg er i hvert fald ikke gået ind i byrådet igen, men jeg kan ikke lade være med at blande mig helt, fortæller Per Kamper Hansen.

I løbet af det første år på Marielyst blev han involveret i grundejerforeningen. Sidenhen altså også i Det Falsterske Digelag, hvor han med undtagelse af årene 2010 - 2015 har siddet alene i opposition til den resterende bestyrelse.

- Min oplevelse er, at Søren (Bjerregaard, formand, red.) nærmest føler sig kaldt til at være formand. De øvrige medlemmer lytter meget til Søren, og har man forslag, der går dem imod, kommer man sjældent nogen vegne med det. Det er for eksempel længe siden, jeg bad om, at vi droppede retssagen mod kommunen og Miljø- og Fødevareklagenævnet, siger han.

Per Kamper Hansen indrømmer, at bestyrelsesarbejdet indimellem har frustreret ham så meget, at han ikke kunne tage direkte hjem fra møderne, men lige måtte runde stranden og tale lidt med sig selv først.


På øretævernes holdeplads

Per Kamper Hansen er født og opvokset i Nakskov i et socialdemokratisk hjem.

- Jeg fik altid indprentet det samme af min far. Han sagde, Per, husk nu, at med ærlighed kommer du længst. Jeg tror, det er med baggrund i det, at jeg altid har taget kampene, selv om der nok var nogle, jeg skulle have droppet, siger han.

Nu er kampene i digelaget så ovre, og det tidligere bestyrelsesmedlem skal følge slagets gang fra sidelinjen. Per Kamper Hansen glæder sig til at se, hvad de nye medlemmer i bestyrelsen kan udrette.

- Christian Schou er i mine øjne meget kompetent. Han siger tingene pænt, men man er ikke i tvivl om, hvad han mener.


Flertalsskifte i 2021

De nye medlemmer får formentligt travlt med at overbevise et flertal af medlemmerne i bestyrelsen om at efterkomme anbefalingerne fra årsmødet.

De gik på at imødekomme Guldborgsund Kommune med mere demokratiske vedtægter, at trække stævningen af Guldborgsund Kommune og Miljø- og Fødevareklagenævnet tilbage og endelig om at iværksætte en renovering af digekronen, så den bliver bedre at færdes på.

- Hvis de ikke lytter, er jeg overbevist om, at flertallet skifter i juni 2021, når der igen skal være valg, siger Per Kamper Hansen, der fremover vil bruge sin energi på Marielyst og turisme.

Læs også artiklen: "Forsoning kan være på vej" i onsdagens FolketidendeKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historien om Kaj Munk skal… 27. oktober 2020 kl. 07.05

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce