cookie-og-privatlivspolitik
Der er ved at blive lavet en trappe, som skal placeres foran scenen. Og kommunen er åben for at lave flere langs trinnet.

3

Billeder

Der er ved at blive lavet en trappe, som skal placeres foran scenen. Og kommunen er åben for at lave flere langs trinnet.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Flere borgere er snublet på nyt torv - nu skal der findes en løsning

Der er en udfordring på det nyrenoverede torv, lyder det fra Guldborgsund Kommune.
07. november 2019 kl. 16:10 Af Maria Juel Glasius

Annonce

NYKØBING Inden der endnu er kommet så meget op på det nyrenoverede torv, er det en rød og hvid afmærkning, der i øjeblikket stjæler fokus. Det blev sat op efter åbningen fredag aften, efter at flere havde fortalt, at de var snublet over eller faldet ned af trinnet midt på torvet.

Det er en udfordring, som kommunen er opmærksom på, forklarer Morten Riis Rasmussen, der arbejder med torverenoveringen.

Projektgruppen arbejder nu på at finde en løsning, og der er forskellige ting i spil. Men om det bliver blomsterkasser som afskærmning, flere trapper eller spotlys nedefra fliserne og op på trinnet - eller noget fjerde - er ikke besluttet endnu, siger han.

- Når der kommer bænke op, vil de kunne give et afbræk på torvet og skærme lidt for trinnet.

Bent Jørgensen, der er næstformand i Ældrerådet i Guldborgsund, har fået henvendelser om både trinnet og om chausséstenene. I forhold til stenene vurderer han ikke, at der er problemer med at komme omkring i kørestol eller med rollator.

Trinnet har han til gengæld også svært ved at forstå meningen med.

- Det er svært at se det, og det ligger ret umotiveret midt på torvet. På grund af henvendelserne tager vi det nok også op på mødet på mandag, forklarer han.

Også i den lokale gruppe under Dansk Blindesamfund er formand Peter Henning Jensen undrende over, om der er tænkt på blinde og svagtseende i forhold til trinnet.

- Blinde ser ikke trinnet og risikerer at falde. Og hvis de opdager det, kan det snyde, at højden stiger. Men alle kan risikere at falde, hvis de har tankerne et andet sted, mener han.

I kommunens handicapråd er der hos formand Kenneth Nielsen en meget stor tilfredshed med torvet og inddragelsen i arbejdet omkring det.

- Vi har været med fra begyndelsen, da det hele kun var tegninger. Vi er meget tilfredse, og de er virkelig lykkedes godt med det her torv, siger han.

Brostenene vurderer han ikke som noget problem.

- De er fine at køre på for kørestole, og de er beklædt med epoxy, så de er helt glatte. Man kan køre hen over dem med en vogn fyldt med flasker, uden at det kan høres. Og trinnet kan jeg ikke se et problem med, for der kommer en trappe. Og helt ærligt, der er mange andre steder, man kan snuble eller falde i byen. Det her er ikke det eneste sted.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.23

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce