cookie-og-privatlivspolitik
Centerchef for familie og undervisning, Kathrine Ersted Sørensen, forventer, at mellem 75 og 100 børn kommer i nødpasning i den kommende uge. Det er forventeligt, siger hun.
Centerchef for familie og undervisning, Kathrine Ersted Sørensen, forventer, at mellem 75 og 100 børn kommer i nødpasning i den kommende uge. Det er forventeligt, siger hun.
Foto: Jan Knudsen

Guldborgsund

Flere forældre har behov for at få nødpasset børn

Kommune ønsker at holde motivationen oppe hos medarbejdere og indbyggere.
25. marts 2020 kl. 14:10 Af Maria Glasius Lange

Annonce

NYKØBING Ugen begyndte med et pressemøde allerede mandag eftermiddag, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) forlængede nedlukningen af alle offentlige institutioner ind til efter påske. Og selv om at hun var relativt tidligt ude, i og med at der er fem dage endnu, til den nuværende nedlukning skulle slutte, havde mange fået færten af det.

Flere forældre havde allerede ringet ind til Guldborgsund Kommune for at melde deres børn på nødpasning. Og en time senere var kommunaldirektør Søren Bonde klar med en motivationsmail til alle kommunalt ansatte.

- Vi forsøger at motivere medarbejderne ved at rose dem for at være der og for at være fleksible, forandringsparate og modige, fordi de prøver noget helt nyt, forklarer han.

Satiretegnere har fanget den og udgiver i disse dage massevis af illustrationer af medarbejdere, der med ét også er blevet kantineansvarlige og skolelærere, samtidig med at de skal være ægtefæller og oparbejde en arbejdsuge på 37 timer.

For ja, de arbejder stadig, de offentligt ansatte. Selv om offentlige bygninger er lukket ned for en periode, tager medarbejderne sig af de sædvanlige opgaver - blot hjemmefra som så mange andre, siger Søren Bonde. Og hvis de ikke kan udføre deres normale opgaver, så har de sideopgaver eller noget helt andet, de kan gå i gang med. Pædagoger er på eget initiativ gået i gang med at vaske legetøjet og rydde op i institutionerne, ligesom skolelærere forbereder forløb til det kommende skoleår allerede nu.

Byggesagsbehandlingen kører, som den plejer, og der bliver slået græs på fodboldbanerne og lavet miljøundersøgelser. Børn skrives ind i daginstitutioner, ligesom kommunens seniorer kan blive skrevet op på plejehjem. Det er ovenikøbet muligt at få fornyet pas og kørekort, hvis det er nødvendigt.

- Vi har faktisk ikke oplevet stilhed i forhold til kommunale funktioner. Til gengæld oplever den almene praksis og visse afdelinger på sygehusene en stilhed lige nu, siger Søren Bonde.

Læger og sygehuspersonale forbereder sig lige nu på, at det kan blive rigtig travlt i en nær fremtid. Alt, der ikke er akut, er derfor udsat, og folk har hørt budskabet om kun at ringe med akutte bekymringer.

For mange bliver det nu også sværere at passe både arbejdet og børnene, og derfor har 51 børn mandag været i nødpasning i Guldborgsund Kommune. For en uge siden var tallet 35, og centerchef for familie og uddannelse, Kathrine Ersted Sørensen, forventer, at tallet stiger til omkring 75 i næste uge.

Hun understreger, at der er kapacitet nok til de børn, der har behov for pasning, og opfordrer forældre til at ringe, hvis de oplever udfordringer.


I coronaens skygge

Påsken skal altså tilbringes i skyggen af corona.

- Men forhåbentlig bliver det i forårssolens skær, tilføjer kommunaldirektøren.

- Jeg håber, at folk holder den tilgang, men jeg kan også være bekymret for situationen, når vi når til påsken. Om vi stadig har disciplinen til at følge myndighedernes anbefalinger. Det er sundhedsmyndighederne, vi lægger os i halen af, her i Guldborgsund, og de siger, at vi skal huske at holde afstand og begrænse aktiviteterne. For det er der, smittefaren er særligt stor.

I en kombination af godt vejr og isolation har folk haft masser af tid til at få tømt ud på loftet og ryddet op i haven. Dermed kommer ønsket om at kunne aflevere alt det gamle på en genbrugsplads. Mails og fysiske breve med spørgsmål til lukningen af Refa er blevet sendt til politikerne i byrådet.

- Men det er desværre ikke byrådets beslutning. Det er alene Refa, der kan afgøre, om pladsen skal være åben eller lukket, siger Søren Bonde.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tålmodighed lønner sig 22. marts 2020 kl. 21.18

AF: EVA TERNDRUP

Den danske folkekirke… 19. marts 2020 kl. 06.27

AF: EVA TERNDRUP

AF: EVA TERNDRUP

Erhvervslivet rammes hårdt… 17. marts 2020 kl. 22.11

AF: EVA TERNDRUP

Skal religion stå over mennesket? 17. marts 2020 kl. 22.05

AF: JOHN WENNERWALD

Vinteren kommer 15. marts 2020 kl. 20.30

Annonce