cookie-og-privatlivspolitik
Denne her vildkat klarede den ikke, mens en anden er fundet og nu har en "plejemor". Men endnu er der to slemt tilskadekomne vildkatte, der mangler at blive indfanget og få hjælp.

2

Billeder

Denne her vildkat klarede den ikke, mens en anden er fundet og nu har en "plejemor". Men endnu er der to slemt tilskadekomne vildkatte, der mangler at blive indfanget og få hjælp.
Foto: Foreningen Sydhavsøernes KatteSOS

Guldborgsund

Flere katte er fundet uden bagben

To katte med manglende ben hopper stadig rundt.
11. december 2019 kl. 06:29 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

SAKSKØBING En tilskadekommen kat, der hopper afsted som en kanin. Sådan lyder det om en Sakskøbing-vildkat, der i den seneste tid er blevet både skrevet om og kommenteret på via Facebook. Det er sket hos Foreningen Sydhavsøernes KatteSOS - Vildtlevende katte. Her kan man læse om katten uden bagben, som hopper rundt og er set flere steder i Sakskøbing, og om andre katte, der i samme område har mistet deres ben.


Kender ikke årsagen

- Det er forfærdeligt, og vi ved ikke, om der er tale om meget grove drengestreger, eller om det er en buskrydder, der har givet skaderne. Uanset hvad der er sket, vil vi rigtig gerne have oplysninger fra folk, der har set kattene eller ved, hvor vi kan finde frem til dem, fortæller Jeanette Vellier, formand for Sydhavsøernes KatteSOS.

Hun understreger, at der gennem noget tid har været registreret i alt fire slemt tilskadekomne vildkatte fra et område omkring Ellekildeskolen, Doktorparken, campingpladsen og op til bag Rema 1000. Tilbage i september blev hun ringet op om en trebenet killing. Killingen blev indfanget, og det viste sig, at den havde fået revet eller skåret det venstre bagben af. Killingen var slemt medtaget og døde desværre af sine skader. Senere blev Jeanette Vellier kontaktet omkring en større kat, der ikke så ud til at have nogen bagben. Den hopper nærmest afsted som en kanin, lyder meldingerne. Foreningen har allerede været afsted flere gange for at indfange katten, men det er desværre ikke lykkedes endnu.

- Vi har været ni frivillige ude at lede, og vi tager snart en tur igen. Men er der nogen, som ser denne kat, som også er blevet set ved den gamle biograf, så må man meget gerne kontakte os, fortæller Jeanette Vellier.

For nylig lykkedes det for foreningens frivillige at indfange endnu en trebenet kat, og ligeledes for nylig har der også været meldinger om en fjerde kat, der er blevet set halte rundt med afrevne eller afskårne lemmer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce