cookie-og-privatlivspolitik
Omgivelserne ved de første skæve boliger tilknyttet Saxenhøj er ganske flotte, og nu bliver der mulighed for, at nye beboere i de seks kommende ekstra skæve boliger også kan nyde landskabet omkring Saxenhøj.
Omgivelserne ved de første skæve boliger tilknyttet Saxenhøj er ganske flotte, og nu bliver der mulighed for, at nye beboere i de seks kommende ekstra skæve boliger også kan nyde landskabet omkring Saxenhøj.
Foto: Kim Møller Pedersen

Guldborgsund

Flere skæve boliger skal sikre udsatte borgere

- Vi forventer, at vores udvidelse vil give et større flow på forsorgshjempladserne, fortæller udvalgsformand.
27. september 2020 kl. 06:25 Af Kim Møller Pedersen

Annonce
FAKTA
Social, sundhed og omsorgsudvalget i Guldborgsund Kommune har besluttet, at der skal opføres seks nye skæve boliger ved Forsorgshjemmet Saxenhøj. Gode erfaringer med skæve boliger i Guldborgsund Kommune viser, at beboerne får et trygt og rigt hverdagsliv med mindre kriminalitet, færre problemer med misbrug, færre konflikter med personalet og færre indlæggelser på psykiatriske afdelinger.

SAKSKØBING Guldborgsund Kommune har gode erfaringer med de nuværende 14 skæve boliger ved Forsorgshjemmet Saxenhøj.

Derfor har social, sundhed og omsorgsudvalget i Guldborgsund Kommune besluttet, at der skal opføres seks nye skæve boliger ved forsorgshjemmet på Nørrevang.

- Med de her seks nye skæve boliger er vi med til at sikre, at endnu flere af vores udsatte borgere med flere års hjemløshed, misbrug eller psykiske problemer får deres helt eget hjem. Det er udsatte borgere, som ofte er henvist til tilbud og ofte lever en kaotisk tilværelse, fortæller Bo Abildgaard (S), der er formand for social, sundhed og omsorgsudvalget.


Cirka 41 kvadratmeter

De skæve boliger er selvstændige boliger på cirka 41 kvadratmeter. Der er tale om toværelseslejligheder med egen indgang, køkken, bad og toilet.

Boligerne udlejes efter den almene lejelovs bestemmelser, og erfaringer viser, at de skæve boliger gør en positiv forskel for hjemløse, misbrugsramte og særligt udsatte borgere, der ikke trives i traditionelt udlejningsbyggeri.

- En skæv bolig betyder, at beboerne får mere ro og tryghed i hverdagen, og det øger chancerne markant for eksempelvis at komme ud af misbrug. Samtidig bliver vores borgere en del af et rummeligt institutionsmiljø ved Forsorgshjemmet Saxenhøj, hvor personalet hjælper med medicinudlevering og hele døgnet rundt er til rådighed, hvis der er brug for hjælp, tilføjer Bo Abildgaard.

For 15 år siden blev de otte første skæve boliger opført i Marianelund ved Forsorgshjemmet Saxenhøj.

I marts i år stod der seks nye skæve boliger klar på Maribovej, og nu er der altså seks mere på vej - denne gang på et braklagt areal mellem Æblevang og forvalterboligen.


Ønsker om at bo i eget hjem

Også blandt beboere på Forsorgshjemmet Saxenhøj har der været efterspørgsel på flere skæve boliger, da der er et ønske om at bo i sit eget hjem.

- Vi forventer, at vores udvidelse vil give et større flow på forsorgshjempladserne, da nogle af vores borgere, som har brug for et mindre indgribende tilbud, kan flytte over i en skæv bolig og få deres eget hjem, som faktisk også er deres ønske, fortæller Bo Abildgaard.


Cirka 3,7 millioner

Prisen på byggeriet af de seks skæve boliger er cirka 3,7 millioner kroner. Der kan gives tilskud fra Boligstyrelsen på 400.000 kroner per bolig. For at byggeriet bliver til noget, er det en forudsætning, at disse penge bevilges. Det er derfor endnu for tidligt at sige noget om byggestart, da projektet også skal i udbud.

I en skæv bolig får borgeren egen lejekontrakt - som i en almen bolig - og ud fra en individuel vurdering et mindre antal støttetimer. De skæve boliger har således intet med ophold på forsorgshjem eller botilbud at gøre.

Visitationen til boligerne besluttes i øvrigt i samråd mellem myndighed og en ekstern afdeling under Saxenhøj. De skæve boliger er derfor forbeholdt borgere i Guldborgsund Kommune.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce