Annonce
Guldborgsund

Flere skæve boliger skal sikre udsatte borgere

Omgivelserne ved de første skæve boliger tilknyttet Saxenhøj er ganske flotte, og nu bliver der mulighed for, at nye beboere i de seks kommende ekstra skæve boliger også kan nyde landskabet omkring Saxenhøj. Foto: Kim Møller Pedersen

- Vi forventer, at vores udvidelse vil give et større flow på forsorgshjempladserne, fortæller udvalgsformand.

SAKSKØBING Guldborgsund Kommune har gode erfaringer med de nuværende 14 skæve boliger ved Forsorgshjemmet Saxenhøj.

Derfor har social, sundhed og omsorgsudvalget i Guldborgsund Kommune besluttet, at der skal opføres seks nye skæve boliger ved forsorgshjemmet på Nørrevang.

- Med de her seks nye skæve boliger er vi med til at sikre, at endnu flere af vores udsatte borgere med flere års hjemløshed, misbrug eller psykiske problemer får deres helt eget hjem. Det er udsatte borgere, som ofte er henvist til tilbud og ofte lever en kaotisk tilværelse, fortæller Bo Abildgaard (S), der er formand for social, sundhed og omsorgsudvalget.

Cirka 41 kvadratmeter

De skæve boliger er selvstændige boliger på cirka 41 kvadratmeter. Der er tale om toværelseslejligheder med egen indgang, køkken, bad og toilet.

Boligerne udlejes efter den almene lejelovs bestemmelser, og erfaringer viser, at de skæve boliger gør en positiv forskel for hjemløse, misbrugsramte og særligt udsatte borgere, der ikke trives i traditionelt udlejningsbyggeri.

- En skæv bolig betyder, at beboerne får mere ro og tryghed i hverdagen, og det øger chancerne markant for eksempelvis at komme ud af misbrug. Samtidig bliver vores borgere en del af et rummeligt institutionsmiljø ved Forsorgshjemmet Saxenhøj, hvor personalet hjælper med medicinudlevering og hele døgnet rundt er til rådighed, hvis der er brug for hjælp, tilføjer Bo Abildgaard.

For 15 år siden blev de otte første skæve boliger opført i Marianelund ved Forsorgshjemmet Saxenhøj.

I marts i år stod der seks nye skæve boliger klar på Maribovej, og nu er der altså seks mere på vej - denne gang på et braklagt areal mellem Æblevang og forvalterboligen.

Social, sundhed og omsorgsudvalget i Guldborgsund Kommune har besluttet, at der skal opføres seks nye skæve boliger ved Forsorgshjemmet Saxenhøj. Gode erfaringer med skæve boliger i Guldborgsund Kommune viser, at beboerne får et trygt og rigt hverdagsliv med mindre kriminalitet, færre problemer med misbrug, færre konflikter med personalet og færre indlæggelser på psykiatriske afdelinger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ønsker om at bo i eget hjem

Også blandt beboere på Forsorgshjemmet Saxenhøj har der været efterspørgsel på flere skæve boliger, da der er et ønske om at bo i sit eget hjem.

- Vi forventer, at vores udvidelse vil give et større flow på forsorgshjempladserne, da nogle af vores borgere, som har brug for et mindre indgribende tilbud, kan flytte over i en skæv bolig og få deres eget hjem, som faktisk også er deres ønske, fortæller Bo Abildgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Cirka 3,7 millioner

Prisen på byggeriet af de seks skæve boliger er cirka 3,7 millioner kroner. Der kan gives tilskud fra Boligstyrelsen på 400.000 kroner per bolig. For at byggeriet bliver til noget, er det en forudsætning, at disse penge bevilges. Det er derfor endnu for tidligt at sige noget om byggestart, da projektet også skal i udbud.

I en skæv bolig får borgeren egen lejekontrakt - som i en almen bolig - og ud fra en individuel vurdering et mindre antal støttetimer. De skæve boliger har således intet med ophold på forsorgshjem eller botilbud at gøre.

Visitationen til boligerne besluttes i øvrigt i samråd mellem myndighed og en ekstern afdeling under Saxenhøj. De skæve boliger er derfor forbeholdt borgere i Guldborgsund Kommune.

  • Omgivelserne ved de første skæve boliger tilknyttet Saxenhøj er ganske flotte, og nu bliver der mulighed for, at nye beboere i de seks kommende ekstra skæve boliger også kan nyde landskabet omkring Saxenhøj. Foto: Kim Møller Pedersen
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem