cookie-og-privatlivspolitik
Det bliver nu nemmere at få god forbindelse i dårligt dækkede områder.
Det bliver nu nemmere at få god forbindelse i dårligt dækkede områder.
Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix/arkiv

Guldborgsund

Flere skal have bedre internet

Kommunen vil give kontant tilskud til lokale, som ønsker bedre internetforbindelse.
07. juni 2021 kl. 08:28 Af Niki Treumer Mogensen

GULDBORGSUND Borgere og virksomheder, der døjer med langsomt internet, kan nu få tilskud fra kommunen til at få gjort noget ved forbindelsen.

Guldborgsund Kommunes økonomiudvalg vedtog på dets møde tirsdag i sidste uge, at lokale ansøgere af midler fra den statslige bredsbåndspulje kan få 2.000 kroner af kommunen. Der er afsat én million kroner i 2021 til medfinansiering, der også kan søges til sommerhuse.

Årsagen til tiltaget er, at muligheden for at få støtte fra statens bredbåndspulje er større, hvis man som ansøger også får tilskud fra kommunen.

Kommunen må ikke selv sikre hurtigt internet til borgerne. Derfor afsatte byrådet i 2016 24 millioner kroner til brobygningsarbejde, der skulle gøre det nemmre at etablere udrulningsprojekter. Der er dog fortsat en del lokale, der har langsomme forbindelser, da kommercielle udbydere har fundet etablering for dyr.

- Vi håber, at vi med medfinansieringen kan få de sidste ombord, så også de mest udsatte adresser kan få en hurtig forbindelse. Bredbåndspuljen har været en noget træg størrelse i de senere år, og det er også derfor, vi er gået vores egne veje. Nu har den fået et løft og en fornyet ramme, og forhåbentlig bliver det dermed muligt og attraktivt for vores borgere, sommerhusejere og virksomheder at søge og få hjælp til en god forbindelse, siger borgmester John Brædder (G) i en pressemeddelelse om tiltaget og tilføjer, at coronapandemien har tydeliggjort, at en god internetforbindelse er kritisk infrastruktur, hvilket alle skal have adgang til.

Annonce

Pengene tages fra den nævnte pulje fra 2016.

I december blev der på finansloven afsat 100 millioner kroner til at styrke bredbåndsforbindelserne i hele landet via statens bredbåndspulje.

Mulige ansøgere kan læse mere om muligheden for støtte på kommunens hjemmeside.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE