cookie-og-privatlivspolitik
Der var onsdag mange besøgende hos Solvangs juletræssalg, hvor både træer og børn havde mulighed for at få en tur i netmaskinen.

8

Billeder

Der var onsdag mange besøgende hos Solvangs juletræssalg, hvor både træer og børn havde mulighed for at få en tur i netmaskinen.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Flere vil fælde deres eget juletræ

Det perfekte juletræ er ikke let at opspore - og findes det overhovedet?
23. december 2021 kl. 15:20 Af Maria Glasius Lange

STUBBERUP Det er ved at være sidste chance, hvis man ønsker sig et juletræ til stuen. Heldigvis er de stadig til at opspore, juletræerne. Hos Solvang Juletræer uden for Nykøbing er Gerner Olsen ikke i nærheden af at have udsolgt. Han har træer i alle størrelser "ude bagved" i sin plantage.

Dagligt er han på rov i juletræsplantagen, hvor han finder træer, der er klar til salg på græsplænen. Andre har han bragt ud til for eksempel Guldborgsund Hallerne og til Hardis fabrik i Nørre Alslev.

Og så er der de efterhånden mange familier, der gerne selv vil fælde træet. Den gruppe udgør halvdelen af de private kunder, der kommer ud til hans forretning i Stubberup.

- Det har virkelig grebet om sig. Jeg ved ikke, om det er, fordi at nogle familier har brug for en ekstra oplevelse i julen, hvis de i disse år har fravalgt at rejse. Der har altid været nogle, som helst selv ville fælde det. Men jeg synes, at antallet er steget, siger han på vej hjem fra en luftetur med hunden Lucca.

Merle Ellehauge, der netop selv har fældet et træ med sin mor og storebror, kommer ind i stalden med en sav. Gerner Olsen tænder traktoren og sætter træet fast i netmaskinen. Få sekunder efter kan Heidi Ellehauge tage familiens udvalgte grantræ med sig ud til bilen.

Annonce

- Man kan jo aldrig finde det perfekte træ. Der vil altid være en eller anden fejl på det. Men man må jo prøve at finde ét, der passer, siger hun.

Hun kan personligt godt lide, at det er lidt buttet i bunden. Og det er også fint, siger Gerner Olsen. Men det vil nok være lidt for bredt, hvis han skal pege på, hvordan det perfekte træ ser ud ifølge eksportørerne.

- Eksportørerne vil vælge træer, der er lidt slankere. De nipper skud af undervejs, så grenene sidder tættere, og så træerne ikke bliver for brede. Men jeg skal gerne have lidt af hvert, fordi folk har forskellige præferencer. Mange kan godt lide de lidt bredere juletræer, siger han.

Gerner Olsen har haft hjemmesalg af juletræer i godt 20 år, og i dag står den udelukkende på juletræssalg.

Men han har også en lille opfinder i maven. Blandt andet har han selv opfundet en maskine, der kan lave et hul i bunden af træet, samt en juletræsfod, der let kan sættes på.

Annonce

- Det vælger de, der køber træet her tæt på jul, ofte at gøre.

Sidste salgsdag af juletræer hos Solvang er torsdag 23. december indtil klokken 16.00.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE