cookie-og-privatlivspolitik
Flemming Fenger ejer i forvejen det meste af Guldborgsundcentret. Nu ønsker han at udvide - blandt andet med boliger.
Flemming Fenger ejer i forvejen det meste af Guldborgsundcentret. Nu ønsker han at udvide - blandt andet med boliger.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Flertal i byrådet støtter byggeri af lejligheder ovenpå center

Der var bestemt ikke enighed i byråd om tilladelse til at placere lejligheder ovenpå butikscenter.
13. september 2020 kl. 06:19 Af Maria Glasius Lange

Annonce

SUNDBY L. Torsdag aften blev der taget en endelig politisk beslutning om en ny lokalplan for området ved Guldborgsundcentret. Deriblandt også, om man kan tillade byggeri af lejligheder ovenpå butikkerne.

Og med et flertal på 21 imod otte blev begge dele vedtaget. Dermed blev der også sat et politisk punktum for en lang debat, som Socialdemokratiet betegnede som mystisk. Her undrede Simon Hansen sig over, at teknik-, miljø- og ejendomsudvalget først gik fra at mene, at byggeriet af lejlighederne var en dårlig idé til at være mere positivt stemt, da høringen gik i gang. Også selvom, at planerne var tilgængelige helt fra begyndelsen.

Til Folketidende svarede formand Peter Bring-Larsen (G) i forbindelse med den første høringsfase, at politikerne ikke skulle være smagsdommere over, hvor folk skulle bo.

- Men jeg mener netop, at vi som politikere skal have en holdning til, hvor borgerne skal bo. Vi vil i Socialdemokratiet gerne tage ansvar for udviklingen af Sundby L. Men det sker ikke igennem boliger ovenpå et aflastningscenter, lød det fra Simon Hansen.

I teknik-, miljø- og ejendomsudvalget mente flertallet dog, at et projekt, som ifølge bygherren skal skabe både boliger og arbejdspladser, er noget, man bør bakke op om.

Hos Dansk Folkeparti pegede René Christensen på, at man i andre storbyer oplever, at folk gerne bor i betonbyggerier ovenpå hinanden.

Annemette S. Johnsen (SF) har kritiseret projektet fra begyndelsen, da hun ikke mener, at det at skabe boliger ovenpå et storcenter er ambitiøst. Oven i det mener hun, at det er problematisk, at man må sætte lysende skilte på op til 10 meter ovenpå bygningen, der med boliger bliver 20 meter høj. Den detalje var der udbredt enighed om.

- Vi vil gerne styrke havnen i Nykøbing og have folk til at kigge mod vandet. Og er det så det syn, der skal møde dem, spurgte René Christensen.

Formuleringen i lokalplanen er derfor ændret.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce