Annonce
Guldborgsund

Flot fremmøde ved menighedsrådsvalgaften

Der var godt besøgt i Lindeskovkirken på valgaftenen. Selv om 10.600 borgere var stemmeberettigede og i teorien kunne have mødt op, var formand Jørgen Jensen længe glad for opbuddet. Foto: Niki Treumer Mogensen

- Det har overskredet de forventninger, jeg havde i forhold til fremmøde. Det skal I have tak for, sagde formand ved åbningen af valgaftenen.

NYKØBING 88 stemmesedler blev uddelt i døren, da Lindeskovkirken tirsdag aften dannede rammen om menighedsrådsvalget i Nykøbing Falster Sogn.

Det glædede formand Jørgen Jensen.

- Det har overskredet de forventninger, jeg havde i forhold til fremmøde. Det skal I have tak for, sagde han til de fremmødte ved åbningen af valgaftenen.

Han gav efterfølgende en gennemgang af arbejdet i menighedsrådet samt de arbejdsopgaver, dette har, og dermed var det tid til valghandlingen.

Her kunne de fremmødte som noget nyt opstille på selve aftenen, men det var der ikke nogen, der valgte at gøre.

Rådet havde dog gjort sit hjemmearbejde og på forhånd fået lovning fra 15 medlemmer på, at de ville opstille, og det samme havde syv gjort til suppleantposterne.

- Vi turde ikke andet end på forhånd at sørge for, at der var fuld plade. Det giver os ro, at vi har dyrket vores bagland og sagt, at de måtte støtte op, sagde Jørgen Jensen efter det udramatiske valg.

Samarbejde uden problemer

Et andet nybrud ved valget var, at kandidaterne ikke længere officielt opstillede på lister.

De ønskede imidlertid stadig at præsentere sig under disse, og den socialdemokratiske liste, den borgerlige liste, Kirkelisten og Sognelisten fortalte derfor på skift om deres ambitioner, hvorefter hver kandidat præsenterede sig individuelt.

- Det er svært at være uenig med de foregående, og det er vi i praksis heller ikke i det daglige, sagde Lisbeth Rask Nielsen fra Kirkelisten, der med sine 32 år i menighedsrådet har længst anciennitet i dette, til forsamlingen om opstillingslisterne.

Niels Reinhold Nielsen fra den borgerlige liste påpegede tillige, at de i rådet ikke mærker de politiske forskelle til daglig.

Ni medlemmer fra det hidtidige menighedsråd genopstillede, nogle vendte tilbage efter en periode ude af det, og enkelte opstillede var helt nye.

- De er vant til omgangstonen her, sagde Jørgen Jensen og tilføjede om de mange genvalg:

- Det giver tryghed for administration og andre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kendte ansigter

Genvalgt til rådet for de kommende fire år blev Anne Marie-Sakstrup-Blom og Kurt Edvardsen fra den socialdemokratiske liste, Lisbeth Rask Nielsen og Britta Olsen fra Kirkelisten, Palle Jacobsen, Irene Aalborg Hansen og Niels Reinhold Nielsen fra den borgerlige liste og endelig Jørgen Jensen og Lars Garde Rasmussen fra Sognelisten.

Nyvalgt blev til gengæld Carsten Aner fra den socialdemokratiske liste, Flemming Egholm fra den borgerlige liste, Rikke Friis Larsen og Bjarne Nielsen fra Kirkelisten og endelig Hans Henrik Andersen og Jørgen Jørgensen fra Sognelisten.

Flere af de nyvalgte havde lang erfaring enten fra Nykøbing Falster Sogns Menighedsråd eller menighedsråd andre steder i landet, og der blev også valgt rutinerede personer ind som suppleanter.

John Erichsen, Mei Petersen og Jens Gleie Damgaard har således siddet i menighedsrådet i den seneste periode eller længere og vil, som sidstnævnte sagde, give plads til nye kræfter.

Også Thea Björklund, afgående kasserer, som egentlig havde besluttet sig for at stoppe, meldte sig på aftenen som stedfortræder i den kommende periode, og det samme havde Lone Ekstrøm, Mette Rask Hansen og gjort på forhånd Mai-Britt Finderup.

Rådet konstituerer sig ved et møde på et senere tidspunkt og overtager officielt arbejdet fra den afgående forsamling første søndag i advent.

Læs meget mere om menighedsrådsvalgene i de lokale sogne i onsdagens Folketidende

  • Der var godt besøgt i Lindeskovkirken på valgaftenen. Selv om 10.600 borgere var stemmeberettigede og i teorien kunne have mødt op, var formand Jørgen Jensen længe glad for opbuddet. Foto: Niki Treumer Mogensen
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Mobning sendte Nicolai i misbrug: Nu går han landet rundt -  baglæns

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan