cookie-og-privatlivspolitik

33

Billeder


Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

Flot vejr, liv i gaderne og masser af frugtsalg

BILLEDSERIE: Den 12. udgave af Sydhavsøernes Frugtfestival blev åbnet i fantastisk vejr, som holdt hele vejen. Det gjorde interessen hos de mange festivalgæster også.
16. september 2019 kl. 09:40 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

SAKSKØBING Der blev ifølge en optælling fra arrangørernes side solgt over 110.000 stykker frugt og tusindvis af liter most, da Sakskøbing i weekenden for 12. gang var vært for Sydhavsøernes Frugtfestival. Det gode vejr og tætpakkede program trak ekstra mange folk til den festival, hvor målet på forhånd var, at deltagerne skal genopdage vores frugt.

- Det er meget simpelt: Dansk frugt er i verdensklasse. Og frugten fra Sydhavsøerne er noget ganske særligt. Kom og vær med til at hylde den, lød det fra den tidligere fødevareminister og æbleavler Ritt Bjerregaard, der åbnede festivalen lørdag under fuld musik fra Sakskøbing Tambourkorps.


Proppet fra åbningen

Straks fra festivalens start klokken 10 lørdag formiddag stod det klart, at der var stor interesse for at høre den tidligere fødevareminister holde en åbningstale på Torvet. Der var med andre ord godt proppet mellem Roepigerne og Info-huset.

Og målt på antal frugt, der blev langet over diskene, må man sige, at målet om at få folk til at genopdage den lokale frugt blev indfriet. Over 110.000 æbler, pærer og blommer (over 11 ton) samt tusindvis af liter most skiftede hænder. Sådan lød vurderingen fra de avlere, der solgte frugt i løssalg.

- Jeg solgte lige så meget frugt på to timer som hele sidste år, mente Peter Larsen, der er frugtavler på Lilleø.

Han måtte derfor tage færgen hjem og plukke mere lørdag eftermiddag, så der var friske forsyninger søndag.

Også flere boder og butikker meldte om rekordomsætning, og mange børn og voksne gik forgæves til totalt udsolgte workshops.

- Tusindvis af mennesker har haft fornøjelsen af friskhøstet frugt fra Sydhavsøerne i denne weekend. Det var vores mål, og det er virkelig smukt at være vidne til, lød det fra Claus Meyer, der er formand for frugtfestivalen.

Over hundrede frivillige har fået festivalen op og stå, forklarede næstformand Birte Aagaard.

- Vi er dem dybt taknemmelige. Uden det unikke forenings- og forretningsliv og den imponerende frivillighedskultur, vi har i Sakskøbing, havde vi ingen festival, sagde hun.

Vinderne af Årets Most blev lokale Lolle Frugt (publikumsprisen) samt Danske Frugtavlere "Kongens Most" (fagdommerprisen). For Marmelader vandt Joan Thorlin med hendes mirabelle-hyben-sylt (publikumsprisen), og Postholderens Sted vandt med deres pærebrombær-sylt (fagdommerprisen).

Klik på billedet herover for at se flere billeder og læs mere om frugtfestivalen i Folketidendes papiravis mandag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce