cookie-og-privatlivspolitik
I omegnen af 30 børn fra Lindholm og Lindeskovskolen er kommet videre på et af NFC's fodboldhold igennem projektet "Fodbold, dannelse og Integration".

6

Billeder

I omegnen af 30 børn fra Lindholm og Lindeskovskolen er kommet videre på et af NFC's fodboldhold igennem projektet "Fodbold, dannelse og Integration".
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Fodbold bruges til integration

Børn fra Lindholm hjælpes ind i foreningslivet med fodbold
15. december 2019 kl. 10:49 Af Maria Juel Glasius

Annonce

NYKØBING Selv om kulden begynder at bide lidt i lårene, møder fodboldglade børn - og flere af deres forældre - alligevel op til træning hver mandag eftermiddag. De er resultatet af projektet "Fodbold, dannelse og integration", der begyndte som et pilotprojekt under Dansk Bold Union i januar, og som har givet så gode erfaringer, at det kan fortsætte.

I fællesskab med Lindeskovskolen, SFO'en og Lindholm Indefra har man taget fat i børn, der kunne have en interesse i at komme med på et fodboldhold. De får fodbold ind i livet, og hvis de har lyst til at fortsætte på et hold under NFC, integreres de med andre børn uden for Lindholm.

Efter nytår begynder man for alvor at involvere forældrene, som lærer, hvordan Danmark fungerer som foreningsland, forklarer projektkoordinator hos DBU, Henrik Danelund.

Han oplever, at det gør en forskel for børnene at deltage i fællesskabet. Men projektet kan også flytte børnene og deres forældre tættere på folk uden for Lindholm, hvilket kan gavne i forhold til den kommende skolesammenlægning.

Martin Boesen træner U10-drengene for NFC og er dermed med til at overtage de drenge, der har fået den indledende introduktion til det at spille fodbold i en dansk forening.

- Helt lavpraktisk er det fedt, at man kan gøre en forskel for de her børn, der har det svært, ved at de kan føle sig som en del af noget. De bliver lagt mærke til her, forklarer han.

Arbejdet som fodboldtræner får et andet formål end udelukkende at træne børnene, og derfor kræver det et større overskud som træner. Det handler nemlig ligeså meget om at inddrage deres forældre. Hvordan integreres de nye forældre i den oprindelige forældregruppe?

- Det kan man gøre ved lige at huske at tale med dem. Man kan godt vælge at være den træner, der kun tager sig af drengen på banen, men så er der en risiko for, at han ikke kommer igen. Så vi bruger gerne lige 15 minutter på at præsentere os og høre, om de har Kampklar-appen på telefonen, hvor man melder til og fra træning, siger Martin Boesen.

Dansk Idrætsforbund har leveret økonomiske midler til projektet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

Annonce