cookie-og-privatlivspolitik
58 børn har været på årets fodboldskole. Tidligere år, hvor der har været en samlet udgave, har der højest været 40.

13

Billeder

58 børn har været på årets fodboldskole. Tidligere år, hvor der har været en samlet udgave, har der højest været 40.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Guldborgsund

Fodboldskole giver fællesskab

BILLEDSERIE: Socialt udsatte børn har i denne uge kunnet deltage i fodboldskole.
30. juli 2020 kl. 17:00 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

NYKØBING - Kom så, Mahmoud!

Børnene, der er mellem 6 og 12 år, render rundt og hygger sig på banerne ved Lindeskovskolen onsdag middag, for her er der fodboldskole og det en lidt speciel en af slagsen.

Der er tale om Get2sport, der hører under DIF, og som i samarbejde med DBU Lolland-Falster har arrangeret fire dages fodboldskole for børn, der af en eller anden grund er udsatte.

Det er sjette gang, det finder sted på Lolland-Falster, hvor der i uge 28 var en tilsvarende fodboldskole i Nakskov, og i alt har 58 børn deltaget.

Og tallet voksede løbende gennem ugen, fortæller Martin Boesen fra DBU Lolland-Falster.

- Først på ugen var der 19, men så er der kommet flere til, der var nysgerrige, og som så kom med, siger han i en pause, mens børnene spiller på den oppustelige bane, de kan fornøje sig med onsdag.


Godt til integration

Fodboldskolen er lavet som et initiativ, der kan sikre, at også familier med få midler kan give deres børn den oplevelse.

- Normalt kan det koste op til 1.100 kroner at gå på fodboldskole, hvis der er mad med, og her giver de 175 kroner for træningen, en bold, en drikkedunk, et sæt kamptøj og mad hver dag, siger Martin Boesen og fortsætter:

- Dermed kan de også komme i skole efter sommerferien i deres fodboldskoletrøje og vise den til kammeraterne, og det har de måske ikke kunnet de andre år.

For at sikre, at det kun er børn, der faktisk har brug for at være med, der deltager, taler arrangørerne med de lokale klubber, samt Lindholm Indefra, der også er med inde over initiativet, foruden Nykøbing FC.

Sidste år meldte 20 af de unge spillere sig ind her, og det er netop, hvad arrangørerne samt borgmester i Guldborgsund Kommune, John Brædder (G), der også kiggede forbi fodboldskolen, håber på. Så kan børnene her komme endnu mere med i fællesskabet.

- Det er et godt integrationsprojekt. Fodbold kan nogle ting, for på banen er man på én gang individualist og holdspiller. Det er mere end konkurrence, det er også et socialt fællesskab, hvor de bliver en del af noget større, siger han med slet skjult reference til DBU's motto.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce