cookie-og-privatlivspolitik
Erik Leth er talsmand for en aktionsgruppe, der ønsker at bevare Østre Skole. Han mener, at Østre Skole bedre kan løse udfordringerne på sin egen matrikel.
Erik Leth er talsmand for en aktionsgruppe, der ønsker at bevare Østre Skole. Han mener, at Østre Skole bedre kan løse udfordringerne på sin egen matrikel.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Følelser i "mursten" har forsinket skoleproces

Claus Bakke (V) giver et svar til aktionsgruppe på Østre Skole i Nykøbing.
18. juni 2019 kl. 19:00 Af Maria Juel Glasius

Annonce

NYKØBING - Kære Claus Bakke. Jeg ved, at du har lang erfaring, og jeg har stor respekt for dit arbejde. Men denne sag har du læst helt forkert.

Sådan lyder det i et brev til Claus Bakke (V), medlem af børn, familie og uddannelsesudvalget i Guldborgsund, fra Erik Leth, der er talsmand for aktionsgruppen for bevaring af Østre Skole.

Han mener, at Østre Skole i høj grad tager sin del af udfordringerne med at integrere tosprogede og også bærer præg af at være en skole i et område med en stor social spredning.

- Det har vi fået noget godt ud af, og vi er stolte af vores skole. Men nu skal vi alene løse 10 års fejlagtig integration på Lindeskovskolen, som I politikere har vendt ryggen til. Det vil I så have, at vi skal løse og så endda på udebane. I vil flytte 500 elever til en skole med et dårligt ry, og som faktuelt ligger i et ghettoområde. Det kommer aldrig til at lykkes, og vi vil ikke bidrage til det, udtaler han.

Venstres Claus Bakke siger i et svar tilbage, at der er rigtig mange følelser i for eksempel daginstitutioner, skoler, sygehuse og politistationer. Det kan være én af grundene til, at der ikke er lavet en handleplan for udfordringerne før nu, mener han.

- Skulle man have diskuteret og gjort dette noget før, kan man jo altid sige, og erfaringen er vel også, at fordi der er så mange følelser i "mursten", er politikere måske for langsomme til at gribe ind, selv om alle kan se udfordringerne. Aktuelt har man nu i Danmark de bedste forudsætninger for at lave reformer, fordi det går godt. Men så er der dikteret reformstop ind til næste krise - hvilket viser, hvor svær forandringer er, og kærlighed til mursten er enorm.


Behov for noget bedre

Han anerkender Østre Skole som en god skole. Det gør alle, udtaler han.

- Og alle ser frem til at stå på skuldrene af det gode skoleliv på Østre Skole for at skabe noget bedre - for der ér brug for at skabe noget bedre, hvor flere kommer med ind i fællesskaberne, og talenterne dyrkes mere systematisk.

Han mener, at der overordnet er for få børn til to matrikler på Østerbro. Kommunens samlede økonomi er presset, og det samme gælder kassebeholdningen i børn, familie og uddannelsesudvalget.

- Vi ønsker byudvikling og byfortætning i Nykøbing, og vi har udtrykkelige ambitioner om at skabe endnu bedre læringsmiljøer på vores skoler. For kvaliteten skal samlet set blive bedre, og det kræver volumen og sund konkurrence.


Vil kæmpe på hjemmebane

Erik Leth mener, at skolesammenlægningen blot bliver en glidebane mod en ny, fælles Lindeskovskole. Drypvist vil de stærke elever forsvinde og efterlade et område med tilbagegang og faldende huspriser.

- Vi vil godt hjælpe, men vi vil kæmpe på hjemmebane, og I er også nødt til at kigge på tosprogsprocenten, så der sker en fordeling.

Han mener, at politikerne har spillet med lukkede kort uden at forholde sig til de indkomne høringssvar.

Claus Bakke understreger, at der har været kommuneplanhøringer, hvor man har kunnet diskutere udfordringer. Og at alle partier bortset fra DF bakker op om beslutningen.

- Objektivt er matriklen og rammerne, hvor Lindeskovskolen er placeret, bare bedre i forhold til at imødegå de beskrevne udfordringer, vi har på det overordnede plan.

Der vil til september komme en procesplan.

Det fremgik mandag af Folketidendes dækning af skolesagen, at der ved et møde på Østre Skole om skolesammenlægningen tirsdag klokken 19 vil være deltagelse af lærere. Dette er ikke korrekt. Der vil ikke deltage lærere.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I demokratiets og… 08. november 2019 kl. 12.54

AF: BJARKE ROSENKILDE

Massesugesstion for viderekommende. 06. november 2019 kl. 09.40

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 05. november 2019 kl. 17.08

AF: JOHN WENNERWALD

Lønnen stikker af 03. november 2019 kl. 21.55

Annonce