cookie-og-privatlivspolitik
Der er på de fleste afgange god plads i forsøgs-sommerbussen 743 mellem Gedser Færgehavn og Marielyst.
Der er på de fleste afgange god plads i forsøgs-sommerbussen 743 mellem Gedser Færgehavn og Marielyst.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Føler sig gemt og glemt

Grundejerforening frygter, at bus nedlægges, fordi den ikke synliggøres.
21. juli 2019 kl. 09:20 Af Birgitte Grønning

Annonce

GEDESBY STRAND Formanden for Gedesby Strand Grundejerforening, Vivian Jensen, får ofte stillet spørgsmålet "Hvad er det for en gul bus?"

- Folk ser den nye sommerbus mellem Gedser og Marielyst køre forbi, men de aner ikke, at den stopper i nærheden af deres sommerhus. Der er ikke informeret godt nok om bussen, og derfor er der kun få, der bruger den, fortæller Vivian Jensen.

Hun kritiserer blandt andet, at der ikke er et eneste stoppested på 743's rute gennem Gedesby Strand, og at der ikke er delt information om bussen ud på tysk til de mange sommerhusgæster i området. Hun mener også, at det er en fejl, at bussens vendeplads i køreplanen står som "Kobbelsølejren", selv om kolonien på Holmevej ikke har heddet sådan i flere år.

Vivian Jensen frygter, at bus 743, som forsøgsvis er sat ind i seks uger denne sommer, bliver en kort fornøjelse.

- Hvis man lukker den igen efter sommeren, fordi der ikke er nok, der har kørt med den, er det ikke rimeligt. Bussen har ikke været synliggjort nok, det har været et halvhjertet forsøg, og Gedesby er igen blevet gemt og glemt af kommunen, mener Vivian Jensen.

Mobilitetsmedarbejder i Guldborgsund Kommune Max Müller erkender, at et enkelt stoppested ved vendepladsen i Gedesby Strand kunne være en god idé, og han vil også gerne levere informationsmateriale på tysk, hvis grundejerforeningen vil dele det ud.

- Det er et samarbejde, som kræver, at folk selv byder ind og hjælper til. Vi lytter gerne til alle relevante input, når vi skal evaluere. Vi ved godt, at det tager tid at få det her til at fungere, og at vi kun har kort tid til det, før de seks sommeruger er ovre, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

AF: SIMON HAMPE SØRENSEN

Dannebrog og… 17. januar 2020 kl. 15.58

AF: POUL HANSEN

At tænke sig... 15. januar 2020 kl. 22.27

AF: JOHN WENNERWALD

Flere høreapparater i år 12. januar 2020 kl. 21.27

AF: JOHN WENNERWALD

Børnenes fremtid 05. januar 2020 kl. 17.30

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Det er da en god start 03. januar 2020 kl. 12.44

Annonce