cookie-og-privatlivspolitik
Delområde A i Schillerplanen har et grundareal på 9.241 kvadratmeter. Det ligger op ad Kulturfabrikken (til venstre). Dertil køber Fjordparken 1.100 kvadratmeter fra Delområde D, der ligger nord for Industrivej, til parkeringspladser.
Delområde A i Schillerplanen har et grundareal på 9.241 kvadratmeter. Det ligger op ad Kulturfabrikken (til venstre). Dertil køber Fjordparken 1.100 kvadratmeter fra Delområde D, der ligger nord for Industrivej, til parkeringspladser.
Foto: Guldborgsund Kommune

Guldborgsund

Første delområde af Schillergrund sælges

Boligselskab giver kommunen godt 14 millioner kroner for grunden, og nye almene boliger er nu tættere på.
06. maj 2021 kl. 10:36 Af Niki Treumer Mogensen

NYKØBING De første boliger i det nye Schillerkvarter i Nykøbing kom tirsdag et stort skridt tættere realisering.

Da enedes økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune om at sælge de 10.341 kvadratmeter grund, der udgør delområde A samt noget af delområde D i planen.

Køberen af området, der primært ligger omkranset af Industrivej, Smedevænget, Gartnervej og Kulturfabrikken, er Boligselskabet Fjordparken.

Prisen er sat til at være knap 14,4 millioner kroner for grunden, hvor de første af i alt 100 almene boliger i området skal ligge.

Planen kan stadig rettes til og skal også godkendes på byrådsmødet senere i maj. Et enigt økonomiudvalg gør dog, at dette er en formalitet, og dets formand, borgmester John Brædder (G) ser frem til etableringen af den nye bydel.

Annonce

- Det er dejligt, at vi kan bringe kommunale arealer i spil og samarbejde med en privat, som ønsker at forskønne det store område, som Schillergrunden er. Vi har en fælles forståelse af, at det skal blive til en kombination af almennyttige og private boliger, siger han og tilføjer:

- Der er efterspørgsel på den her type af lejligheder i Nykøbing, så vi skal være klar ved havelågen.


Ikke sendt i offentligt udbud

Arealerne, der nu bliver solgt, har ikke været til salg i offentligt udbud.

Det gør administrationen klart i oplægget i dagsordenspunktet på udvalgsmødet, hvor det også hedder, at "Administrationen vurderer, at handelsprisen svarer til markedsværdien."

Årsagen til det udeblevne udbud er, at kommunen ifølge lovgivningen om almene boliger ikke er forpligtet til dette. Det fortæller Ole Jakobsen, økonomidirektør i kommunen, der tilføjer, at man ved at sælge direkte til boligselskabet også sikrer, at der faktisk bygges almene boliger på grunden.

Annonce

Salget bliver i det store hele omkostningsneutralt for kommunen.

14 millioner fra købssummen ventes således at gå til Landsbyggefonden, som gennem tilskuds- og låneordninger støtter og udvikler alment boligbyggeri.

Dette indskud skal dog op at vende på såvel økonomiudvalget samt byrådet ved senere lejlighed.

En restsum fra overskuddet af salget reserveres til eventuelle omkostninger til jordbundforhold og de omkostninger til at omdanne området til en ny bydel, som kommunen måtte få.


Går efter nuværende skitse

De 10.341 kvadratmeter, som handlen indebærer, omfatter de 9.241 kvadratmeter i delområde A i planen samt 1.100 kvadratmeter i delområde D, der skal benyttes til parkering tilknyttet de almene boliger.

Annonce

De ligger umiddelbart nord for Industrivej, hvor dueslagene ligger nu, og der ventes at blive omkring 49 parkeringspladser. Ole Jakobsen fortæller, at der er dialog med brugerne af skurene om, hvor disse skal flytte hen.

Foruden de 49 pladser bliver cirka 18 parkeringspladser tilknyttet område A.

John Brædder påpeger, at der i forbindelse med høringen om lokalplanen kan komme tilretninger. Det kan handle om afstand til Kulturfabrikken, som udvalget på sit møde også var opmærksom på, at der ikke skal bygges for tæt på.

- Men vi går som udgangspunkt efter den skitse, vi har nu, og boligselskabet vil selvfølgelig gerne videre med projektet. De siger også, at de ikke kan fortsætte processen nu, medmindre de har option på at købe grunden, siger han og fortsætter:

- Vi vil også gerne have sat byggeriet i gang så hurtigt som muligt.

Annonce

Delområde A, der nu sælges, udgør lidt over halvdelen af det samlede område, der kommer til at indgå i Schillerplanen. Delområde B, 4.845 kvadratmeter stort, er også tiltænkt almene boliger, mens boligerne i de 3.559 kvadratmeter i delområde C bliver private.

Læs også artiklen: "Direktør kan ikke få armene ned"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

AF: JOHN WENNERWALD

Boligmarkedet opvarmes 24. maj 2021 kl. 11.09

Annonce

ANNONCE