cookie-og-privatlivspolitik
Både eleverne i 0.B. og andre klasser samt deres lærere kan nyde godt af, at nye materialer i gulv og loft giver bedre akustik. Nye led-lamper giver meget mere lys, end der var før.

6

Billeder

Både eleverne i 0.B. og andre klasser samt deres lærere kan nyde godt af, at nye materialer i gulv og loft giver bedre akustik. Nye led-lamper giver meget mere lys, end der var før.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

Første fase af ny skole indviet

Østerbroskolens mindste indtog mandag nye lokaler første gang.
20. oktober 2020 kl. 15:30 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

NYKØBING Det var en usædvanlig uformel indvielse, da første del af ombygningen af den tidligere Lindeskovskolen, midlertidigt Østerbroskolen Syd og snart blot Østerbroskolen, mandag blev taget i brug.

Børnene i indskolingen begyndte ganske enkelt dagen i deres gamle lokaler, var så ude på tur, mens det sidste kom på plads, og kom tilbage og rundede dagen af i nye lokaler.

Disse ligger i bygningen, der tidligere var kendt som gul blok, men fremover blot hedder indskolingen.

Viceskoleleder på den nye Østerbroskolen, som den sammenlagte Østre Skole og Lindeskovskolen hedder, og forhenværende skoleleder på sidstnævnte, Jonas Høgh Slot, er begejstret over resultatet.

- Det er blevet fantastisk flot, siger han under en rundvisning på åbningsdagen og fremhæver blandt andet de nye gulve og lofter, der gør akustikken både på gange og i klasselokaler langt bedre og mere afdæmpede.

- Det kommer til at betyde rigtig meget for både de ansatte og børnene, siger han, mens han og Folketidende besøger en lidt eftermiddagstræt 0.B.

Et andet højdepunkt i første del af ombygningen er den nye trappe, som fører ned til sfo'en i kælderen.

- Det er blevet rigtig flot. Alle børnene kan sidde her - og så er der kommet meget mere lys nede i kælderen, siger Jonas Høgh Slot og tilføjer, at nye led-lys overalt i bygningen har givet et indtryk af dagslys, hvor der før var halvmørkt.


Gode forhold er nu bedre

Skolen har altid haft gode forhold, mener han, men 50 års brug sætter sit præg, og opgraderingerne er derfor kærkomne. Dem skulle forældre og andre nysgerrige have haft mulighed for at se ved et åbent hus-arrangement netop mandag eftermiddag, men tiltagende smittefare fra coronavirus førte til aflysning af det.

Foruden indskolingen er også afdelingen til personale, administration samt naturvidenskabelige fag, den forhenværende blå blok, også klar i denne uge.

Mellemtrin og udskoling, hidtil grøn og rød blok, skal ifølge planerne være klar i uge 11.

- Men vi har jo stadig Østre Skole, hvor eleverne kan være på (og undervises på for tiden, red.), forklarer viceskolelederen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce