cookie-og-privatlivspolitik
Christian Schou under årsmødet i Det Falsterske Digelag, hvor han blev valgt ind i bestyrelsen.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Guldborgsund

Første møde i ny bestyrelse

Den ny bestyrelse skal onsdag aften for første gang i arbejdstøjet, når der er møde i Det Falsterske Digelag.
28. oktober 2020 kl. 14:30 Af Anne Katrine Petersen

Annonce

MARIELYST I aften samles bestyrelsen i Det Falsterske Digelag for første gang siden årsmødet.

Her blev tre nye medlemmer, Mads Wehlast, Axel Lindhardt og Christian Schou, valgt ind. De tre ser med spænding frem til mødet, der finder sted på Oldfruen i Marielyst og er sat til at vare i tre timer.

- Vi glæder os og er spændte på, hvordan vi bliver mødt, fortæller Christian Schou, der til daglig er forstander på Højskolen Marielyst.


Skal udpege formand

På dagsordenen for mødet er en række punkter, blandt andet udpegning af formand. Til Folketidende har nuværende formand Søren Bjerregaard tidligere givet udtryk for, at han gerne ville have formandsposten igen.

- Umiddelbart har jeg ingen problemer med det. Det afhænger naturligvis af, hvordan det hele går. Om vi bliver inkluderet, og om han vil arbejde videre med indstillingerne fra årsmødet, siger Christian Schou.

På årsmødet mødte næsten 500 digeskatteydere op, og flertallet indstillede til bestyrelsen at arbejde med tre punkter: at trække stævningen af Guldborgsund Kommune og Miljø- og Fødevareklagenævnet tilbage. At renovere digekronen og gøre overfladen farbar. At være positive overfor demokratisering af vedtægterne i digelaget.


Allerede i gang

I slutningen af uge 42 kom det frem, at retssagen mod kommunen var udsat, og at man nu ville gå i dialog. Dermed har bestyrelsen imødekommet én af indstillingerne.

Dialogen foregår via møder mellem digelagets formand Søren Bjerregaard og borgmester John Brædder (G). Til det siger Christian Schou:

- Jeg synes, en af de tre nyvalgte også skal deltage i de forhandlinger, så man sikrer en bred repræsentation.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce