cookie-og-privatlivspolitik
Gråkjær Erhvervs direktør Henrik Skaarup (til venstre) i selskab med formanden for kultur, fritid og bosætningsudvalget, Martin Lohse (G), da det blev afsløret, at Gråkjær Erhverv skal bygge den nye multihal. Nu er der sat dato på det første spadestik.
Gråkjær Erhvervs direktør Henrik Skaarup (til venstre) i selskab med formanden for kultur, fritid og bosætningsudvalget, Martin Lohse (G), da det blev afsløret, at Gråkjær Erhverv skal bygge den nye multihal. Nu er der sat dato på det første spadestik.
Foto: Flemming K. Karlsen/arkiv

Guldborgsund

Første spadestik til ny multihal tages 15. oktober

Byggeriet af ventes for alvor at gå i gang i løbet af de kommende måneder.
16. september 2021 kl. 10:50 Af Jakob Poulsen

NYKØBING De, der har ventet med længsel på, at byggeriet af den nye, store multihal i Nykøbing, skal gå i gang, kan godt sætte kryds i kalenderen ud for datoen 15. oktober.

Her bliver det første officielle spadestik til byggeriet nemlig taget, oplyser Guldborgsund Kommune.

- Vi regner med at sætte byggeplads-skiltet op i løbet af 14 dage til 3 uger, og derefter begynder vi at rydde grunden. Vi er i fuld gang med at projektere og finde 100 procent ud af, hvordan hallen skal se ud, ikke mindst indvendigt, fortæller Søren Petersen, der er leder af Bygge & Anlæg i Guldborgsund Kommune.

- Vi har tidligere haft indkaldt de kommende brugere til to workshops, og de samme brugere har vi nu indkaldt igen, så de kan se, om de synes, vi har "ramt skiven", fortsætter Søren Petersen.


Midlertidig byggepladsvej

I forbindelse med byggeriet bliver der etableret en midlertidig byggepladsvej med indkørsel fra Skovalléen - det er i øvrigt samme vej, som blev brugt, da man skiftede lysmasterne i Nykøbing F. Idrætspark.

Annonce

Når det første spadestik er taget, begynder man kort efter på det omfattende arbejde med at ramme de cirka 600 pæle i jorden, som hallens fundament skal hvile på. De skal rammes mellem 4,5 og 14 meter ned.

Byggeriet har en økonomisk ramme på 80 millioner kroner, og i den forbindelse kan der blive nogle udfordringer, som måske fører til justeringer.

- P.t. er vi udfordret på byggepriserne, så måske kan vi komme til at justere noget og skære lidt ned i forhold til det, der er lagt op til. Det kan eksempelvis være omkring udearealerne, hvor noget kan laves på flere måder, fortæller Søren Petersen og nævner som eksempel, at man måske nogle steder vil erstatte en planlagt flisebelægning med en sten- eller grusbelægning.


Forløber efter planen

Det er Gråkjær Erhverv A/S i Holstebro, som i samarbejde med GPP Arkitekter og Hamiconsult har fået opgaven med at bygge den nye hal, og Gråkjær Erhvervs direktør Henrik Skaarup fortæller til Folketidende, at projektet forløber efter planen.

- Vi har haft nogle gode møder med kommunen og de øvrige involverede parter, og der er god fremdrift i projektet. Det handler jo om at få sat flueben ud for så mange af de ting, vores kunde vil have ind i projektet, som muligt, fortæller Henrik Skaarup.

Annonce

Selv om første spadestik altså formelt tages 15. oktober, er det ikke sikkert, at selve byggeriet også begynder der.

Som det er tilfældet for mange andre projekter indenfor byggebranchen i øjeblikket, kan også halbyggeriet risikere at løbe ind i udfordringer med levering af materialer. Og derfor kan det godt være, at man først for alvor går i gang omkring nytår, hvis vejret tillader det.

- Vi skal have en kontinuerlig proces, så arbejdet ikke pludselig skal ligge stille midt i det hele. Derfor kan det godt være, at vi venter lidt med at gå i gang, men det er stadig planen, at hallen skal stå færdig i løbet af foråret eller sommeren 2023, forklarer Henrik Skaarup.

Den nye multihal får plads til 2.500 siddende og 500 stående tilskuere.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

Annonce

ANNONCE