cookie-og-privatlivspolitik
Chuma Nnamdi er udvist af landet og skal rejse senest 28. februar, men han ønsker at blive i Danmark.
Chuma Nnamdi er udvist af landet og skal rejse senest 28. februar, men han ønsker at blive i Danmark.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Fogedretssag mod Chuma er trukket tilbage

Handicappede og udviste Chuma Nnamdis huslejerestance er taget af rettens bord igen, og han kan se frem til at få overlevelseshjælp.
07. februar 2019 kl. 18:10 Af Birgitte Grønning

Annonce
FAKTA
34-årige Chuma Nnamdi har boet og arbejdet i Danmark siden 2013, hvor han fik opholdstilladelse, fordi han er gift med en kvinde, der er EU-borger.
I 2017 blev han ramt af en hjerneblødning og har siden været lammet i højre side af kroppen.
Han er blevet udvist af Danmark pr. 28. februar, fordi Statsforvaltningen vurderer, at hans familieforhold er ændret, da hans kone er udrejst af landet.


I september lukkede Guldborgsund Kommune for udbetalingen til Chuma Nnamdi, fordi han mistede sin opholdstilladelse. I december blev der lukket for strømmen, fordi han ikke kunne betale sin elregning.
Guldborgsund Kommune har - efter Folketidende skrev om Chuma Nnamdis situation - valgt at genoptage leveringen af strøm og mad til ham.

Trods en halvsidig lammelse lykkedes det Chuma Nnamdi at møde op i fogedretten tirsdag. Her viste det sig, at sagen mod ham var trukket tilbage.

Chuma Nnamdi var tilsagt i retten, fordi han i flere måneder ikke har betalt husleje i den ældrebolig i Toreby, som Guldborgsund Kommune har visiteret ham til.

Den 34-årige handicappede mand med rødder i Nigeria har ingen penge haft til hverken strøm, mad, husleje eller andre fornødenheder siden september 2018, hvor Guldborgsund Kommune lukkede for hans ydelser, da han mistede sin opholdstilladelse.

Derfor var hans huslejerestance vokset, og flere rykkere fra Nykøbing F. Boligselskab hobede sig op i hans e-Boks.

Mandag fik Chuma Nnamdi strømmen tilbage i sin bolig og dermed til sin e-Boks, og tirsdag morgen sad han så sammen med en bisidder i fogedrettens venteværelse. Efter tre kvarters venten fik han besked om, at sagen mod ham er trukket tilbage, og at han kunne gå hjem igen.

- Det er good news, I hope, siger Chuma Nnamdi, som på grund af en hjerneblødning har svært ved at tale.

Han er lidt forvirret, men glad over sagens udvikling, da han frygtede at stå uden bolig efter tirsdagens retsmøde.

- Så længe man betaler husleje, kan man blive boende, lyder forklaringen fra direktør for Nykøbing F. Boligselskab, hvor Chuma er lejer.

- Vi kan ikke udtale os om enkeltsager, men boligselskabet kan vælge at trække en fogedsag tilbage, hvis der ligger et tilsagn om, at huslejen bliver betalt, tilføjer Lis Bentin uden at afsløre, hvem der har betalt huslejen.

Læs også artiklen: Chuma er lam og strandet i systemet

Ved bisidderens hjælp mødte Chuma Nnamdi også op på Borgerservice for at søge om akut økonomisk hjælp - også kaldet overlevelseshjælp. Det er en hjælp, man ifølge Lov om aktiv socialpolitiks §81 kan få, hvis man akut mangler penge til nødvendige udgifter.

Beskeden på Borgerservice lød, at der er en sagsbehandlingstid på op til fire uger på sådan en ansøgning, hvilket fik Chuma Nnamdi til at give op og tage hjem.

Guldborgsund Kommunes kommunaldirektør Søren Bonde oplyser, at huslejebetalingen "håndteres internt mellem kommunen og boligselskabet", og at Chuma Nnamdi kan bliver boede indtil hans udrejsedato 28. februar.

Søren Bonde fortæller også, at kommunen er i gang med at sagsbehandle overlevelseshjælpen til Chuma Nnamdi, og at det ikke kommer til at tage fire uger.

- Der kommer overlevelseshjælp til ham måske allerede i dag, siger Søren Bonde, som anslår, at Chuma Nnamdi vil få cirka 70 kroner om dagen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

AF: JOHN WENNERWALD

Den udødelige 11. august 2019 kl. 21.03

AF: LEIF A. JENSEN

Hold kæft, hvor det går,… 08. august 2019 kl. 09.08

Annonce