Annonce
Guldborgsund

Folk kommer og støtter os dagligt

Det er ikke let at lokke folk til at drikke en kølig øl eller en varm kop kaffe, når naboen pludselig er en byggeplads. Alligevel oplever ejerne af Café Ritz, at folk støtter op. - Efter artiklen blev bragt, kommer der lokale, der gerne vil støtte os, fortæller Sadie Christiansen. Foto: Claus Hansen

Café Ritz på Torvet i Nykøbing meldte i Folketidende ud, at arbejdet på Torvet var en udfordring for deres udeservering. Men de er ikke lukningstruede.

Der er kommet flere forskellige ting ud af, at Sadie Christiansen, der sammen med Justin Coban er ejere af Ritz, henvendte sig til trykpressen for at fortælle om de udfordringer, der har været med at kombinere en stor renovering af Torvet i Nykøbing med at skabe et hyggeligt miljø med udeservering og sommerstemning.

En af følgevirkningerne har været, at der dagligt er kommet lokale ind og har sagt, de gerne vil støtte virksomheden.

- Efter artiklen blev bragt, kommer der lokale, der gerne vil støtte os. Det er hver dag, folk kommer ind og siger, at efter de har læst artiklen, gerne vil bakke op om os. Hver dag kommer der nogen, der vil støtte op om det lokale erhvervsliv, og det er vi så taknemmelige for, fortæller Sadie Christiansen.

For hvis der fortsat skal være et spændende udvalg af muligheder på Torvet i Nykøbing, kræver det opbakning, hvilket Sadie og Justin har oplevet efter de luftede deres udfordringer med ombygningen.

Avisartiklen har dog også medført, at nogle har læst mellem linjerne i sådan grad, at der ikke er noget hold i, hvad de har fået ud af de sorte ord på det hvide papir. Flere gange er det sket, at folk er kommet ind og har spurgt, om Café Ritz på Torvet var lukningstruet. Det vil Sadie Christiansen gerne dementere.

- Enkelte folk har gjort en fjer til tre høns. Nogle er kommet ind og har troet, vi er ved at lukke. Det er vi på ingen måde i nærheden af - vi er ikke i nærheden af at lukke, hverken nu eller om mange år, fortæller Sadie Christiansen.

Sadie Christiansen og Justin Coban, ejere af Café Ritz, har fået positiv respons på deres udmelding angående renoveringen af Torvet. Foto: Claus Hansen

Fik politikernes ører

Efter artiklen blev bragt, fik formand for Teknik-, Miljø- og Ejendomsudvalget, Peter Bring-Larsen øjnene op for de selvstændige erhvervsdrivendes udfordringer med den store renovering af Torvet. Han udtalte følgende i en artikel 25. juni:

- Det er nyt for mig, at de forretningsdrivende reagerer sådan her. Jeg kan godt forstå, at man i arbejdsperioden kan være træt af støj og spektakel. Det har vi gjort meget ud af at orientere om. Vi har et bykontor, hvor man kan komme og få råd. Jeg forstår godt, at det er irriterende. Men når først torvet bliver færdigt, bliver det rigtig godt.

Siden da har ejerne af Café Ritz og formand for Teknik-, Miljø- og Ejendomsudvalget, Peter Bring-Larsen, taget en god snak. Det kaster forhåbentlig et positivt resultat af sig.

- Efter artiklen tog vi en snak om de udfordringer, vi oplever, og han (Peter Bring-Larsen, red.) vil gerne tage vores pointer med på næste udvalgsmøde, fortæller Sadie Christiansen.

Sådan har udeserveringen hos Café Ritz set ud. Det giver gang i forretningen. Foto: Ingrid Riis
Artiklen fortsætter efter annoncen

En stor gestus

Slutteligt kastede turen gennem pressens vridemaskine også en sidste smuk gestus af sig, fortæller Sadie Christiansen.

- Vi samarbejder med 2010 Vin og Velsmag i Maribo. Ebbe Frahm, der ejer butikken, ringede efter artiklen og sagde, han gerne ville have et møde med os. Vi tænkte 'åh nej', men sådan var det slet ikke. Han var vred over, at selvstændige erhvervsdrivende som os skulle slås med sådan nogle udfordringer, så han kom med et tilbud: At hvis det nogensinde skulle gå helt galt, ville han gerne låne os pengene til at drive Café Ritz, fortæller Sadie Christiansen og fortsætter:

- Det satser vi bestemt ikke på bliver nødvendigt. Sådan ser det i hvert fald slet ikke ud nu. Men det er en smuk gestus, og Justin og jeg blev meget rørt over den håndsrækning, Ebbe Frahm gav os. Han begrundede det med, at vi havde været en god og ærlig samarbejdspartner, der altid har betalt vores regninger til tiden - noget, der ikke kan siges om alle i restaurationsbranchen, siger ejer Sadie Christiansen.

Hun garanterer, at man bare kan bestille bord - Ritz skal nok blive stående.

- Bare kig forbi og tag en snak, siger Sadie Christiansen.

  • Det er ikke let at lokke folk til at drikke en kølig øl eller en varm kop kaffe, når naboen pludselig er en byggeplads. Alligevel oplever ejerne af Café Ritz, at folk støtter op. - Efter artiklen blev bragt, kommer der lokale, der gerne vil støtte os, fortæller Sadie Christiansen. Foto: Claus Hansen
  • Sadie Christiansen og Justin Coban, ejere af Café Ritz, har fået positiv respons på deres udmelding angående renoveringen af Torvet. Foto: Claus Hansen
  • Sådan har udeserveringen hos Café Ritz set ud. Det giver gang i forretningen. Foto: Ingrid Riis
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem