cookie-og-privatlivspolitik
Det er ikke let at lokke folk til at drikke en kølig øl eller en varm kop kaffe, når naboen pludselig er en byggeplads. Alligevel oplever ejerne af Café Ritz, at folk støtter op.
- Efter artiklen blev bragt, kommer der lokale, der gerne vil støtte os, fortæller Sadie Christiansen.

3

Billeder

Det er ikke let at lokke folk til at drikke en kølig øl eller en varm kop kaffe, når naboen pludselig er en byggeplads. Alligevel oplever ejerne af Café Ritz, at folk støtter op. - Efter artiklen blev bragt, kommer der lokale, der gerne vil støtte os, fortæller Sadie Christiansen.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Folk kommer og støtter os dagligt

Café Ritz på Torvet i Nykøbing meldte i Folketidende ud, at arbejdet på Torvet var en udfordring for deres udeservering. Men de er ikke lukningstruede.
09. juli 2019 kl. 11:10 Af Andreas Johansen

Annonce

Der er kommet flere forskellige ting ud af, at Sadie Christiansen, der sammen med Justin Coban er ejere af Ritz, henvendte sig til trykpressen for at fortælle om de udfordringer, der har været med at kombinere en stor renovering af Torvet i Nykøbing med at skabe et hyggeligt miljø med udeservering og sommerstemning.

En af følgevirkningerne har været, at der dagligt er kommet lokale ind og har sagt, de gerne vil støtte virksomheden.

- Efter artiklen blev bragt, kommer der lokale, der gerne vil støtte os. Det er hver dag, folk kommer ind og siger, at efter de har læst artiklen, gerne vil bakke op om os. Hver dag kommer der nogen, der vil støtte op om det lokale erhvervsliv, og det er vi så taknemmelige for, fortæller Sadie Christiansen.

For hvis der fortsat skal være et spændende udvalg af muligheder på Torvet i Nykøbing, kræver det opbakning, hvilket Sadie og Justin har oplevet efter de luftede deres udfordringer med ombygningen.

Avisartiklen har dog også medført, at nogle har læst mellem linjerne i sådan grad, at der ikke er noget hold i, hvad de har fået ud af de sorte ord på det hvide papir. Flere gange er det sket, at folk er kommet ind og har spurgt, om Café Ritz på Torvet var lukningstruet. Det vil Sadie Christiansen gerne dementere.

- Enkelte folk har gjort en fjer til tre høns. Nogle er kommet ind og har troet, vi er ved at lukke. Det er vi på ingen måde i nærheden af - vi er ikke i nærheden af at lukke, hverken nu eller om mange år, fortæller Sadie Christiansen.


Fik politikernes ører

Efter artiklen blev bragt, fik formand for Teknik-, Miljø- og Ejendomsudvalget, Peter Bring-Larsen øjnene op for de selvstændige erhvervsdrivendes udfordringer med den store renovering af Torvet. Han udtalte følgende i en artikel 25. juni:

- Det er nyt for mig, at de forretningsdrivende reagerer sådan her. Jeg kan godt forstå, at man i arbejdsperioden kan være træt af støj og spektakel. Det har vi gjort meget ud af at orientere om. Vi har et bykontor, hvor man kan komme og få råd. Jeg forstår godt, at det er irriterende. Men når først torvet bliver færdigt, bliver det rigtig godt.

Siden da har ejerne af Café Ritz og formand for Teknik-, Miljø- og Ejendomsudvalget, Peter Bring-Larsen, taget en god snak. Det kaster forhåbentlig et positivt resultat af sig.

- Efter artiklen tog vi en snak om de udfordringer, vi oplever, og han (Peter Bring-Larsen, red.) vil gerne tage vores pointer med på næste udvalgsmøde, fortæller Sadie Christiansen.


En stor gestus

Slutteligt kastede turen gennem pressens vridemaskine også en sidste smuk gestus af sig, fortæller Sadie Christiansen.

- Vi samarbejder med 2010 Vin og Velsmag i Maribo. Ebbe Frahm, der ejer butikken, ringede efter artiklen og sagde, han gerne ville have et møde med os. Vi tænkte 'åh nej', men sådan var det slet ikke. Han var vred over, at selvstændige erhvervsdrivende som os skulle slås med sådan nogle udfordringer, så han kom med et tilbud: At hvis det nogensinde skulle gå helt galt, ville han gerne låne os pengene til at drive Café Ritz, fortæller Sadie Christiansen og fortsætter:

- Det satser vi bestemt ikke på bliver nødvendigt. Sådan ser det i hvert fald slet ikke ud nu. Men det er en smuk gestus, og Justin og jeg blev meget rørt over den håndsrækning, Ebbe Frahm gav os. Han begrundede det med, at vi havde været en god og ærlig samarbejdspartner, der altid har betalt vores regninger til tiden - noget, der ikke kan siges om alle i restaurationsbranchen, siger ejer Sadie Christiansen.

Hun garanterer, at man bare kan bestille bord - Ritz skal nok blive stående.

- Bare kig forbi og tag en snak, siger Sadie Christiansen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce