cookie-og-privatlivspolitik
Prøvesmagning af Væggerløse Sogns hjemmebryggede altervin. Den er stadig til den lidt for søde side, er der enighed om i vinlauget, så den kommer tilbage på lageret i et til to år endnu.

10

Billeder

Prøvesmagning af Væggerløse Sogns hjemmebryggede altervin. Den er stadig til den lidt for søde side, er der enighed om i vinlauget, så den kommer tilbage på lageret i et til to år endnu.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Forårsklipning og altervin

Væggerløse Sogns portvinsbrygning blev testet af vinlauget.




22. april 2019 kl. 06:03 Af Birgitte Grønning

Annonce

VÆGGERLØSE Vinstokken "græder" i næsten en uge, når grensaksen lægger sit forårssnit. Barskt ser det ud, men det er den slags brutalitet, der skal til, når man vil have sunde stokke og masser af druer.

Det vil vinlauget i Væggerløse Sogn, og derfor tog medlemmerne i denne uge fat med saksene på brygmester Martin Iversens anvisning.

Hos Iversen i Væggerløse Håndbryg rundt om hjørnet ligger dette års høst fra præstegårdshaven allerede og udvikler sig. Og det var da heller ikke kun arbejde, lauget var på i forårssolen. Brygget af portvin - med ambitioner om at blive til altervin - skulle prøvesmages.

- Det er lidt til den søde side endnu, mener laugmedlem Oluf Hauerslev, der møder opbakning til den holdning i gruppen.

Men det er der råd for, forklarer Martin Iversen, som i samarbejde med sognepræst Anders Martin Lauritsen har som målsætning at skænke den hjemmegjorte altervin første søndag i advent.

- Lige nu er den meget sød og rød. Men når jeg har mishandlet den i et til to år til, får den nøddetoner og brune nuancer, der kommer til at klæde den godt, lover Martin Iversen.

Der er jo ikke hverken et eller to år til første søndag i advent, så mon ikke brygmesteren og præsten kommer til at lægge arm om udskænkningsdatoen?

Under alle omstændigheder kræver Fødevarestyrelsen en bunke papirarbejde, før vinen må skænkes til kirkens gæster. Et job, Anders Martin Lauritsen er frisk på at gå til, mens druerne ligger og udvikler sig videre.

Dette års høst af flotte og sygdomsfri præstegårdsdruer rakte til ni liter portvin, og det svarer ret præcist til et års forbrug i Væggerløse Kirke.

Der er plads til flere medlemmer af vinlauget, hvis nogen skulle have tid og lyst.



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. bjørnebrønden 24. maj 2019 kl. 08.57

AF: LEIF A. JENSEN

Byrådet lader… 23. maj 2019 kl. 19.03

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

Annonce